ΧΤΥΠΗΣΕ ΠΑΛΙ ΜΕ ΤΟΝ «ΟΣΤΙΑΡΙΟ» Ο ΑΣΤ. ΡΟΝΤΟΥΛΗΣ

«Χτύπησε» πάλι ο επικεφαλής της Δράσης Πολιτών Αστ. Ροντούλης, που με αφορμή παράπονα που εξέφρασαν σεισμόπληκτοι του Δαμασίου έστρεψε τα πυρά του κατά του δημάρχου Τυρνάβου χαρακτηρίζοντάς τον «οστιάριο της ΝΔ».

«Προφανώς, ο κ. Κόκουρας , αντί να διεκδικήσει για τους σεισμοπλήκτους του Δήμου φροντίδα και αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης και να σταθεί αρωγός και στυλοβάτης δίπλα τους, έχει καταντήσει απλός οστιάριος της ΝΔ, οι βουλευτές της οποίας ήταν μόνο παχιά λόγια για την προσωπική τους προβολή στις εφημερίδες και στις τηλεοράσεις», αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο κ. Ροντούλης, στέλνοντας κόσμο και κοσμάκη στα… λεξικά.

Ο Οστιάριος λοιπόν προέρχεται από τη λέξη «οstium» (θύρες) και περιγράφει τα καθήκοντα του θυρωρού, ο οποίος συνόδευε και παρουσίαζε ξένους αντιπροσώπους, αξιωματούχους και πρεσβευτές ενώπιον του Αυτοκράτορα, ενώ η λέξη απαντάται και στα εκκλησιαστικά.

Στα της εκκλησίας ο Οστιάριος, έχοντας πάνω-κάτω τον ίδιο ρόλο, φρόντιζε για την τάξη εντός του ιερού ναού και ήλεγχε το άνοιγμα και το κλείσιμο των θυρών του, κυρίως κατά την καθιερωμένη τάξη μεταξύ της Λειτουργίας των Κατηχουμένων και αυτής των Πιστών.

Επίσης, απέτρεπε την είσοδο σε μη βαπτισμένα άτομα και στις επίσημες τελετές και εκδηλώσεις προπορευόταν του Αρχιερέα κρατώντας τη ράβδο του. Για να γίνει κάποιος Οστιάριος ετελείτο ειδική Ιερά Ακολουθία, που βρίσκεται στο Μέγα Ευχολόγιο.

Σαφέστατος ο επικεφαλής της Δράσης Πολιτών, που χρεώνει μάλλον διακοσμητικό ρόλο στον δήμαρχο, αποδίδοντάς του το… αξίωμα του «θυρωρού» του κυβερνώντος κόμματος.

Ε.Π.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ