Ε(Χ)ΑΣΕ ΠΕΝΑΛΤΙ ΚΑΙ ΠΟΛΥΤΙΜΟΥΣ ΒΑΘΜΟΥΣ Η ΑΕΛ

Δείτε όλα τα αποτελέσματα των play out, τη βαθμολογία και την επόμενη αγωνιστική – Η δήλωση του μεγαλομέτοχου Αλ. Κούγια

Παιχνίδι ζωής και θανάτου για την ΑΕΛ στο στάδιο Αλκαζάρ, όπου στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής των play out υποδέχτηκε τον Παναιτωλικό, με τους παίκτες του Τζ. Φέστα να μένουν στην ισοπαλία με σκορ 1-1, χάνοντας και πέναλτι με τον Πινακά.

Μετά τα αναγνωριστικά πρώτα λεπτά η ΑΕΛ βγήκε μπροστά και μόλις στο 8ο λεπτό κέρδισε πέναλτι, όταν ο Καρασαλίδης απομάκρυνε την μπάλα με το χέρι μετά από τακουνάκι του Πινακά εντός περιοχής, ωστόσο ο νεαρός επιθετικός των «βυσσινί» δεν κατάφερε να σκοράρει από την άσπρη βούλα, με τον Κνετ να πέφτει σωστά απομακρύνοντας σε κόρνερ!

Σε ένα παιχνίδι με προσωπικές μονομαχίες και αρκετά φάουλ ο Παναιτωλικός σκόραρε στο 31’ με τον Βέργο, με το τέρμα να ακυρώνεται σωστά καθώς ο παίκτης ήταν σε θέση οφσάιντ, ενώ η ΑΕΛ κατάφερε τελικά να ανοίξει το σκορ στην εκπνοή του ημιχρόνου (44’), όταν ο αναγεννημένος Ντουρμισάι έγινε κάτοχος της μπάλας από εκτέλεση πλαγίου, κοντρόλαρε με το δεξί, έβαλε πλάτη ολόκληρη την άμυνα και με πανέμορφο γυριστό εκτέλεσε τον Κνετ για το 1-0.

Με την έναρξη της επανάληψης ο Παναιτωλικός έφερε το ματς στα ίσα, όταν στο 50’ ο Μεντόσα έβγαλε ωραία κάθετη πάσα στον Βέργο και εκείνος με δυνατό αριστερό σουτ έστειλε την μπάλα στο βάθος της εστίας του Νάγκι γράφοντας το 1-1.

Η ΑΕΛ προσπάθησε να απαντήσει και στο 54’ ο Ακούνια δοκίμασε το πόδι του έξω από την περιοχή, με τον Τσότσαλιτς να βάζει την κόντρα και τον Κνετ να αποκρούει εύκολα, ενώ στο 70’ ο Μπέρτος με γεμάτο σουτ έστειλε την μπάλα προς στην εστία, με τον Ντίας να βάζει την κόντρα και να παραχωρεί κόρνερ, ενώ στο νέο κόρνερ ο Ακούνια δοκίμασε από πολύ πλεονεκτική θέση, με τον Τσιγγάρα να σώζει τον Παναιτωλικό, στέλνοντας την μπάλα κόρνερ.

Στο 82’ ο Μουκάντζο έπεσε εντός περιοχής έπειτα από μαρκάρισμα του Τσότσαλιτς, με το VAR να εξετάζει τη φάση και τον διαιτητή να δίνει συνέχεια στο παιχνίδι, ενώ λίγο πριν το τέλος (89’) ο Βέργος έφτασε πολύ κοντά σε δεύτερο τέρμα, με τον Νάγκι να λέει «όχι» μπλοκάροντας την επικίνδυνη κεφαλιά και κρατώντας το σκορ.

Στο 5λεπτο των καθυστερήσεων τίποτα δεν άλλαξε, με το σκορ να μένει στο 1-1 και την ΑΕΛ να μένει με την πίκρα καθώς θα μπορούσε να πάρει κάτι περισσότερο από την αναμέτρηση.

ΑΕΛ (Τζιανλούκα Φέστα): Νάγκι, Μπέρτος, Μαξιμένκο, Χουσίνο (46’ Ηλιάδης), Στίφλερ, Κολομπίνο, Γιακιμόφσκι (85’ Τσότσιτς), Ντουρμισάι (85’ Νούνιτς), Μπεν Χατίρα (88’ Γκράουρ),  Πινακάς (67’ Μουκάντζο), Ακούνια.

Παναιτωλικός (Τραϊανός Δέλλας): Κνετ, Περέιρα, Τσότσαλιτς, Καρασαλίδης, Τσιγγάρας (79’ Μεντίνα), Εντινγκά (85’ Ντάλσιο), Ταχάρ, Ντίας, Μεντόσα (85’ Μανθάτης), Αριγίμπι (73’ Μαλής), Βέργος.

Ο ΑΛ. ΚΟΥΓΙΑΣ

Σε δήλωσή του ο μεγαλομέτοχος μετά τη λήξη του παιχνιδιού ανέφερε:

“Συγχαρητήρια στα παιδιά και στους προπονητές για την υπεράνθρωπη προσπάθεια τους για 95 λεπτά.

Είναι κάποια παιχνίδια που η τύχη δεν σε θέλει και ένα τέτοιο παιχνίδι ήταν το σημερινό.

Ο Πινακάς είναι μεγάλος παίκτης και θα το ξεπεράσει, άλλωστε από τα δικά του γκολ κρατηθήκαμε στην κανονική περίοδο σε απόσταση αναπνοής.

Είμαστε όλοι μια γροθιά και είμαστε ΑΕΛ στα εύκολα και ΑΕΛΑΡΑ στα δύσκολα.

Εμείς κάθε Κυριακή παίζουμε πολέμους και κάποιοι που δεν σέβονται την ιστορία τους ή δεν έχουν καθόλου ιστορία, παίζουν φιλικά.

Πλέον έχουμε αξιόλογη ομάδα με μεγάλους ποδοσφαιριστές και θα τα καταφέρουμε.

Όλα είναι στο χέρι μας.

Συγχαρητήρια στον κ. Ευαγγέλου και τους συνεργάτες του για την υπέροχη διαιτησία”.

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Αναλυτικά τα αποτελέσματα των play out έχουν ως εξής:

Ατρόμητος – Απόλλων Σμύρνης 1-1

ΟΦΗ – ΠΑΣ Γιάννινα 2-1

ΑΕΛ – Παναιτωλικός 1-1

Λαμία – Βόλος 1-1

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

  1. Βόλος 35
  2. ΠΑΣ Γιάννινα 34
  3. Ατρόμητος 29
  4. Απόλλων Σμύρνης 29
  5. Λαμία 27
  6. ΟΦΗ 23
  7. Παναιτωλικός 21
  8. ΑΕΛ 20

Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

Σάββατο 10 Απριλίου

Βόλος – Παναιτωλικός (15.00)

Απόλλων Σμύρνης – ΟΦΗ (17.15)

Ατρόμητος – ΑΕΛ (19.30)

Δευτέρα 12 Απριλίου

ΠΑΣ Γιάννινα – Λαμία (19.30)

Ειρήνη Παπουτσή

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ