ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ Η ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ – ΌΛΑ ΣΤΟ ΒΩΜΟ ΤΟΥ ΚΕΡΔΟΥΣ

Ανακοίνωση του Συντονισμού Κομμουνιστικών Δυνάμεων Λάρισας που στηρίζει τον αγώνα των υγειονομικών και τα δίκαια αιτήματά τους

Ένας χρόνος πανδημίας και πλέον γίνεται φανερό πως η διαχείρισή της από την Κυβέρνηση έχει άλλους στόχους από την αντιμετώπιση  της εξάπλωσης του ιού.  Κανένα ουσιαστικό μέτρο ενίσχυσης του Ε.Σ.Υ. και της πρωτοβάθμιας υγείας.  Κανένας έλεγχος στους χώρους εργασίας , αδιαφορία για το συνωστισμό στα μέσα μαζικής μεταφοράς , τηλεκπαίδευση ή λειτουργία των σχολείων σα να μη συμβαίνει τίποτε.

Οι εμβολιασμοί γίνονται με πολύ αργούς ρυθμούς, ως αποτέλεσμα της καθυστέρησης παραγωγής των εμβολίων με γνώμονα το μέγιστο καπιταλιστικό κέρδος και της υποταγής τους σε οικονομικά και γεωπολιτικά συμφέροντα. Τα δημόσια Νοσοκομεία  καταρρέουν, ο κόσμος πεθαίνει στους διαδρόμους των κλινικών  χωρίς πρόσβαση σε ΜΕΘ, τα ρεκόρ κρουσμάτων και διασωληνωμένων “σπάνε” το ένα μετά το άλλο και η Κυβέρνηση αρνείται πεισματικά την επίταξη των μεγάλων ιδιωτικών κλινικών και διαγνωστικών κέντρων. Αποκρύπτει τις λίστες αναμονής των ασθενών που χρειάζονται νοσηλεία σε ΜΕΘ για να κερδίσουν τη ζωή τους, τις μετακινήσεις ασθενών και υγειονομικών από νοσοκομείο σε νοσοκομείο και από πόλη σε πόλη. Επί ένα χρόνο ασθενείς είναι αποκλεισμένοι από χειρουργεία, θεραπείες και διαγνωστικές εξετάσεις.

Είναι  εγκληματικό να αφήνονται οι επιχειρηματίες της Υγείας να θησαυρίζουν πάνω στη ζωή και τον πόνο χιλιάδων ανθρώπων. Πόσες ανθρώπινες ζωές πρέπει να χαθούν για να γίνει επίταξη των ιδιωτικών κλινικών και προσλήψεις μόνιμου προσωπικού; Ως ανέκδοτο ακούγεται η δήλωση της Κυβερνητικής εκπροσώπου « Οι Ιδιωτικές κλινικές έχουν τεθεί – με οικειοθελή απόφαση των ιδιοκτητών τους – στη διάθεση του ΕΣΥ και η συνεργασία εξελίσσεται αρμονικά ».

Οι προεκλογικές δηλώσεις του πρωθυπουργού  για :<< πλεονάζον ιατρικό προσωπικό στα νοσοκομεία >>  εφαρμόστηκαν πολλά χρόνια τώρα και οδήγησαν  στην υποχρηματοδότηση και αποψίλωση των δημόσιων δομών υγείας και στο κλείσιμο 12 νοσοκομείων. Οι επιχειρηματικοί όμιλοι της Υγείας, συνεχίζουν να κερδοσκοπούν εν μέσω πανδημίας.

Οι ειδικοί προειδοποιούν πως τα «χειρότερα είναι μπροστά μας» και οι εργαζόμενοι στο σύστημα υγείας έχουν προ πολλού ξεπεράσει τις αντοχές τους. Τα μέτρα τους είναι αντιφατικά, κινούνται σπασμωδικά και το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι η  εργαλειοποίηση της πανδημίας. Η υγειονομική κρίση  αντιμετωπίζεται αποκλειστικά με διοικητικά μέτρα και με άφθονη καταστολή.

Αν δεν γίνει επίταξη τώρα επί της ουσίας κι όχι για τις εντυπώσεις, τα πράγματα θα είναι τραγικά. Οι ώρες είναι κρίσιμες και χάνονται  ανθρώπινες ζωές! Δε ν θα μείνουμε με σταυρωμένα  χέρια μπροστά στο έγκλημα. Η φετινή Παγκόσμια Μέρα Υγείας είναι  ημέρα διεκδίκησης και αγώνα για τη ζωή και τα δικαιώματά μας!  

Ο αγώνας για Δημόσια και Δωρεάν Υγεία, ποιοτική, αναβαθμισμένη για όλους/ες είναι αγώνας όλων των εργαζομένων, όλου του λαού!

Διεκδικούμε :

  • Επίταξη – χωρίς αποζημίωση – όλων των νοσοκομείων και διαγνωστικών κέντρων του ιδιωτικού τομέα με το προσωπικό τους , για να προστεθούν έτοιμες υποδομές και  προσωπικό για την περίθαλψη Covid και non Covid ασθενών.
  • Όχι στη μετατροπή των δημόσιων Νοσοκομείων σε αποκλειστικές κλινικές covid.
  • Ενίσχυση της πρωτοβάθμιας ιατρικής φροντίδας.
  •  Ένταξη όλων των αυτοαπασχολούμενων γιατρών  σε κρατικό σχέδιο για την ενίσχυση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας όλων των ασθενών.
  • Μαζικές προσλήψεις ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού με μόνιμες σχέσεις εργασίας.
  • Επίσπευση του εμβολιασμού με την ανάπτυξη των απαραίτητων εμβολιαστικών κέντρων. Τα εμβόλια είναι δημόσιο αγαθό και όχι εμπόρευμα. Ελεύθερη επιλογή τύπου εμβολισμού.
  • Άνοιγμα των σχολείων με μείωση του αριθμού μαθητών ανά τάξη, άνοιγμα νέων αιθουσών, προσλήψεις εκπαιδευτικών.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ