ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΙΔΡΥΣΗ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΓΙΑ ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ ΑΣΘΕΝΩΝ ΠΟΥ ΝΟΣΗΛΕΥΟΝΤΑΙ ΜΕ ΚΟΡΩΝΟΪΟ

Δήλωση του προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου Λάρισας Κώστα Γιαννακόπουλου

Με αφορμή τη δημόσια παρέμβαση της βουλευτού του ΚΙΝΑΛ κ.Ε.Λιακούλη και αφορά την ίδρυση γραφείου ενημέρωσης για συγγενείς ασθενών που νοσηλεύονται με κορωνοϊό, θέλουμε κι εμείς να επισημάνουμε την αναγκαιότητά του ως μια λειτουργία που συνάδει σε μία σύγχρονη ευρωπαϊκή χώρα που σέβεται και εκτιμά τους πολίτες της.

Ένα χρόνο τώρα, όσοι είμαστε σε θέσεις ευθύνης στην αντιμετώπιση της πανδημίας, δεχόμαστε μπαράζ τηλεφωνημάτων από γνωστούς και φίλους, που εναγωνίως αναζητούν πληροφορίες για δικούς τους ανθρώπους που νοσηλεύονται σε θαλάμους covid νοσηλείας και ΜΕΘ. Ο Ιατρικός Σύλλογος Λάρισας θεωρεί πως ήρθε η ώρα να βρουν ανταπόκριση οι συγγενείς των νοσηλευομένων από το Εθνικό Σύστημα Υγείας. Είναι ένα γραφείο που πραγματικά λείπει και η οργάνωσή του σε όλα τα νοσοκομεία αναφοράς, αλλά και εκείνα που νοσηλεύουν covid ασθενείς είναι λίαν απαραίτητη.

Ελπίζουμε η ηγεσία του Υπ.Υγείας πολύ σύντομα να υιοθετήσει την πρωτοποριακή αυτή πρόταση, ώστε να υπάρξει πλήρης και υπεύθυνη ενημέρωση προς όλους τους ενδιαφερόμενους.

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ Paidis.com