ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΤΥΡΝΑΒΟΥ

Συνεδρίαση με τηλεδιάσκεψη αλλά χωρίς τη δυνατότητα παρακολούθησης από πολίτες και δημοσιογράφους αυτή του δημοτικού συμβουλίου Τυρνάβου την Παρασκευή, έστω και με δυσκολίες έδωσε θέματα για ρεπορτάζ, έβγαλε ειδήσεις και έδωσε έναυσμα για σχόλια…

Η απουσία των δημοσιογράφων από τη συνεδρίαση αφού δεν υπήρξε μέριμνα από το προεδρείο του δ.σ. σχολιάστηκε άμεσα και έντονα από τον επικεφαλής της Δράσης Πολιτών Στ. Ροντούλη, που ζήτησε εξηγήσεις από τον πρόεδρο επισημαίνοντας ότι είναι αδιανόητο να γίνονται εν κρυπτώ οι συνεδριάσεις και να μην μεταφέρονται στην κοινωνία τα όσα συζητιούνται σε αυτές.

Από την πλευρά του προέδρου εκφράστηκαν κάποιες δικαιολογίες και υπήρξαν δεσμεύσεις για λύση του προβλήματος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι παρέμβαση για το ίδιο θέμα έγινε το Σάββατο και από τον πρόεδρο της Ενωσης Συντακτών που ζήτησε να βρεθεί άμεση λύση ώστε να έχουν πρόσβαση οι δημοσιογράφοι αλλά και οι πολίτες στις συνεδριάσεις όπως γίνεται στην περιφέρεια, στους περισσότερους δήμους αλλά και σε πολλούς συλλόγους και φορείς.

Και στον πρόεδρο της Ενωσης υπήρξε ανάλογη δέσμευση και δεν μένει παρά να δούμε να υλοποιείται.

Οπως ήταν αναμενόμενο στη συνεδρίαση τέθηκε το θέμα του άγονου διαγωνισμού για τα καύσιμα και τα εξώδικα που έστειλε ο μέχρι τώρα προμηθευτής ζητώντας με το πρώτο να πάρει τα χρήματα που του οφείλονται για ποσότητες που είχε παραδώσει και δεν πληρώθηκε ώστε να μπορέσει να πάρει μέρος στον νέο διαγωνισμό και το δεύτερο για να ζητήσει να επαναληφθεί ο διαγωνισμός που κηρύχθηκε άγονος.

Από την πλευρά του ο δήμαρχος ενημέρωσε το σώμα, επιβεβαιώνοντας και σχετικό ρεπορτάζ του paidis.com, ότι ο δήμος έστειλε και αυτός με τη σειρά του εξώδικο στον προμηθευτή στο οποίο επικαλείται προφορική συμφωνία μαζί του για τον τρόπο πληρωμής των οφειλόμενων, ενώ άφησε να εννοηθεί ότι η παρούσα δημοτική αρχή δεν μπορεί να συνεργαστεί με τον συγκεκριμένο προμηθευτή, με τον οποίο όμως η ΔΕΥΑΤ ανανέωσε τη συνεργασία παρατείνοντας την υπάρχουσα σύμβαση.

Εν τω μεταξύ με αφορμή και ρεπορτάζ της σελίδας για την καθυστέρηση πληρωμής των καθαριστριών του δήμου, επίθεση στη δημοτική αρχή εξαπέλυσε ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Στ. Ροντούλης ζητώντας εξηγήσεις γιατί να συμβαίνει συχνά πυκνά στον δήμο Τυρνάβου αυτή η καθυστέρηση όταν άλλοι δήμοι πληρώνουν τις καθαρίστριες.

Η απάντηση που πήρε είναι ότι η καθυστέρηση οφείλεται στο γεγονός ότι ο δήμος δεν πήρε τα χρήματα για να πληρώσει τις καθαρίστριες.

Εκείνο πάντως που για μια ακόμη φορά αναδεικνύει την αναγκαιότητα συνεννόησης μεταξύ των παρατάξεων της πλειοψηφίας και της αντιπολίτευσης είναι το γεγονός ότι η δημοτική αρχή επιχείρησε σε αντίθεση με τις αποφάσεις του συμβουλίου της Δ.Κ. Τυρνάβου αλλά και της πλειοψηφίας των παρατάξεων της αντιπολίτευσης να περάσει από το συμβούλιο το θέμα της ενοικίασης του κτιρίου της Τούμπας μέσω δημοπρασίας σε ιδιώτη, όταν υπήρχε πρόταση μη ενοικίασης ώστε να χρησιμοποιηθεί για την εγκατάσταση της φιλαρμονικής η οποία ξεσπιτώνεται για να δημιουργηθεί στο κτίριο που τη φιλοξενεί παιδικός σταθμός και όπως αποδεικνύεται στην πράξη δεν υπάρχει κατάλληλος χώρος για να τη φιλοξενήσει. Αποτέλεσμα ήταν να υποστεί η δημοτική αρχή ήττα στην ψηφοφορία.

Πάντως, όπως μαθαίνουμε αφού δεν υπάρχει επίσημη ενημέρωση, στη συνεδρίαση η δημοτική αρχή είχε υποστηρίξει ότι το κτίριο της Τούμπας βάσει των χρήσεων γης δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως χώρος για τη φιλαρμονική και ως εκ τούτου πρέπει να ενοικιαστεί για κατάστημα.

Μία ακόμη ήττα υπέστη η δημοτική αρχή στο θέμα των λαϊκών αγορών αφού πέρασε η πρόταση της αντιπολίτευσης για φιλοξενία όλων των αγροτών και μικροπωλητών στις δύο λαϊκές του Τυρνάβου και του Αμπελώνα και όχι οι μισοί που φιλοξενούνται σήμερα λόγω κορωνοϊού, παρά τις αντιρρήσεις που εξέφρασε ο δήμαρχος.

Αποφασισμένος να βάλει τέλος στις παράνομες και αντικοινωνικές συμπεριφορές όλων εκείνων που δεν σέβονται το κοινωνικό σύνολο και τις προσπάθειες εργαζομένων, δημοτικής αρχής και δημοτών να κρατήσουν καθαρό το δήμο, εμφανίστηκε ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας Γ. Γκάτσος ο οποίος με αφορμή την εναπόθεση κοπριάς σε πάρκο ενημέρωσε το δ.σ. ότι κατέθεσε μήνυση κατά αγνώστων. Πάντως μετά τη δημοσιοποίηση του θέματος και τις προειδοποιήσεις για κυρώσεις η κοπριά εξαφανίστηκε από το εν λόγω πάρκο…

Οπως ήταν αναμενόμενο στη συνεδρίαση δεν πέρασε απαρατήρητη η παραίτηση του πρώην δημάρχου Παναγιώτη Σαρχώση, αλλά και του πρώην αντιδημάρχου Γ. Κουτσοδήμου, με το δήμαρχο και τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης να πλέκουν το εγκώμιο του κ. Σαρχώση για τη συνολική του αξιόλογη παρουσία επί 35 σχεδόν χρόνια στα έδρανα του δημοτικού συμβουλίου και την προσφορά του τόσο ως δημοτικός σύμβουλος, γραμματέας και πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου όσο και ως δήμαρχος. Εκείνο που σχολιάστηκε ήταν το εγκώμιο του επικεφαλής της Δράσης Πολιτών για τον κ. Σαρχώση, αλλά και το καρφί που έριξε και προς τον δήμαρχο λέγοντας ότι “εσείς κ. δήμαρχε έχετε κάθε λόγο να μιλάτε με καλά λόγια για τον κ. Σαρχώση, αφού σας στήριξε στο 2ο γύρο των εκλογών του 2019. Εγώ τα λέω επειδή τα πιστεύω έστω και αν του ασκούσα κριτική στη δημαρχιακή του θητεία”…

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ