ΜΕ 12 ΛΑΡΙΣΑΪΚΕΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ Η ΝΕΑ ΨΗΦΙΑΚΗ ΧΟΡΩΔΙΑ!!!

80 χορωδοί, μονωδοί και μαέστροι από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό συναντήθηκαν για πρώτη φορά μέσω του διαδικτύου και δημιούργησαν αυτή την πολυπληθή χορωδία, ερμηνεύοντας ένα παραδοσιακό τραγούδι των Κυκλάδων, την “Τρεχαντήρα”, σε επεξεργασία του διακεκριμένου συνθέτη, Δημήτρη Μηνακάκη.

Ορισμένοι από αυτούς μπορεί να έχουν συμπράξει στο παρελθόν σε κάποιο φεστιβάλ ή χορωδιακή συνάντηση, άλλοι μπορεί είναι φίλοι, και άλλοι να μη γνωρίζονται καθόλου, έχουν όμως δύο κοινά σημεία αναφοράς: την αγάπη τους για το χορωδιακό τραγούδι, αλλά και την ομάδα του Facebook “Ο όμορφος κόσμος της χορωδίας” από όπου ξεκίνησε το όλο εγχείρημα!!!

Ανάμεσά τους και 12 λαρισαίοι: Ακριβοσούλη Ευφροσύνη, Αντωνιάδου Βέρα, Κοντού Μάχη, Κουκουτάρα Ζωή, Κυριακίδου Κατερίνα, Μάτης Κωνσταντίνος, Ντούλα Ευλαμπία, Ξυδούλης Νίκος, Τάτση Βιβή, Χριστοφόρου Έλενος – Νικόλας, ο μαέστρος Νίκος Ευθυμιάδης, που ήταν και ο υπεύθυνος μαέστρος του project, και ο εικαστικός Δημήτρης Λαπούσης, που ανέλαβε την οπτικοακουστική επεξεργασία του βίντεο.

Στον χρόνο της πανδημίας, ο κόσμος της μουσικής αναμφίβολα έχει “πληγεί”, όμως χάρη στο μεράκι και την ευρηματικότητα όλων των συμμετεχόντων, αποδείχθηκε για ακόμη μια φορά πως κανένας δε μπορεί να σταματήσει την Τέχνη. Με τη συγκεκριμένη παραγωγή, όλοι τους δηλώνουν το “παρών”, «σπάζοντας» τις οθόνες, τραγουδώντας και πάλι ο ένας δίπλα στον άλλο, με όλη την καρδιά και την ψυχή τους! Με την ευχή να ανταμώσουν και πάλι, να πάρουν τη θέση τους πάνω στη σκηνή, να σμίξουν τα χαμόγελα και η μελωδία σε όλο τον κόσμο της χορωδιακής μουσικής!!! #δενείμαστεοθόνες

Σε λιγότερο από 24 ώρες κυκλοφορίας του βίντεο, ήδη έχει ξεπεράσει τις 1400 προβολές! Το ταξίδι της “Τρεχαντήρας” μόλις ξεκίνησε…


Σύλληψη ιδέας και οργάνωση παραγωγής: Ρούλα (Θεοδώρα) Κόκκα.

Υπεύθυνος μαέστρος του project: Νίκος Ευθυμιάδης.

Επεξεργασία ήχου και εικόνας: Δημήτρης Λαπούσης.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ