Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΛΑΡΙΣΗΣ ΑΠΕΝΕΙΜΕ ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΣΕ ΚΛΗΡΙΚΟ ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ!

Η διαμαρτυρία – καταγγελία μελών* της κίνησης πολιτών Νέου Περιβολίου για την απομάκρυνση των κεραιών από το λόφο του Προφήτη Ηλία

Ενώ ο Εισαγγελέας Οικονομικού Εγκλήματος διενεργεί προκαταρκτική εξέταση εναντίον του εφημέριου και των λοιπών μελών του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου της ενορίας του Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου Νέου Περιβολίου του Δήμου Κιλελέρ για ποινικά αδικήματα που σχετίζονται με την διαχείριση σημαντικών ποσών που αφορούν μισθώματα ακινήτου του Ναού σε εταιρείες κινητής τηλεφωνίας και η τοπική κοινωνία, συγκλονισμένη από τις αποκαλύψεις, απαιτεί καταγγελία των συμβάσεων, διαφάνεια, λογοδοσία και τήρηση της νομιμότητας, ο Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος, προέβη σε μία πρωτοφανή ενέργεια επιβράβευσης των υπόπτων:

Της Δευτέρα του Πάσχα, ανήμερα του Αγίου Γεωργίου, απένειμε στον εφημέριο που ελέγχεται από τον Εισαγγελέα Οικονομικού Εγκλήματος το «οφφίκιο του Πρωτοπρεσβύτερου», αξίωμα – τιμητική διάκριση, η οποία σύμφωνα με το άρ. 1 του κανονισμού 142/1999 περί απονομής εκκλησιαστικών οφφικίων της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, απονέμεται από τον Μητροπολίτη «εις τους διαπρέποντας επ’ αρετή και εκκλησιαστική δράσει Κληρικούς ή Μοναχούς ή και Λαϊκούς της Επαρχίας αυτού, προς επιβράβευσιν  αυτών»!

Σύμφωνα με το άρ. 7 του εν λόγω Κανονισμού, «η απονομή των Οφφικίων υπό των κατά τόπους Οικείων Ιεραρχών δέον όπως γίνεται μετά φειδούς και πολλής της προσοχής και περισκέψεως, και βάσει τουλάχιστον των ειρημένων ως άνω κριτηρίων, ώστε ο υπό της Εκκλησίας ούτω τιμώμενος να αποτελέση πράγματι παράδειγμα προς μίμησιν και υπό των υπολοίπων Κληρικών

Ενορίτες, οι οποίοι, τον Μάρτιο 2021, είχαν επιδώσει στον Μητροπολίτη και στο Μητροπολιτικό Συμβούλιο Λαρίσης και Τυρνάβου γραπτές καταγγελίες ότι το εκκλησιαστικό Συμβούλιο  παραβίασε την υποχρέωση να ανακοινώσει τον οικονομικό απολογισμό του Ιερού Ναού και δεν έλαβαν από τον Μητροπολίτη καμία απάντηση, είναι πλέον εξοργισμένοι θεωρώντας ότι η ενέργεια του να επιβραβεύσει τον εφημέριο δεν αποτελεί μόνο πρόκληση προς την τοπική κοινωνία αλλά και έμμεση  απόπειρα επηρεασμού της Δικαιοσύνης. Αναρωτιούνται  μάλιστα για τα κίνητρα μίας τέτοιας ωμής ενέργειας.

Ο Μητροπολίτης κ. Ιερώνυμος, ο οποίος δεν δίστασε μέσα στον σχεδόν άδειο από πιστούς Ιερό Ναό να απονείμει στον εφημέριο που ελέγχεται για σοβαρά οικονομικά αδικήματα  σε βάρος της Εκκλησίας το τιμητικό Οφφίκιο του Πρωτοπρεσβύτερου, οφείλει να εξηγήσει τι είδους παράδειγμα προς μίμηση επιδιώκει μέσω της επιβράβευσής του αποτελεί ο τιμώμενος ενώπιον των υπολοίπων κληρικών.

*Τα ονόματά τους είναι στη διάθεση του paidis.com

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ