ΠΟΛΥΩΡΗ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ

Απευθύνοντας κάλεσμα συμμετοχής στην πολύωρη καλλιτεχνική διαμαρτυρία που θα λάβει χώρα την Τρίτη 1η Ιουνίου μπροστά από το κτίριο της Περιφέρειας εκπρόσωποι σωματείων και φορέων παραχώρησαν το πρωί της Δευτέρας σχετική συνέντευξη τύπου.

Η κινητοποίηση ξεκινά στις 10 το πρωί, ενώ μιλώντας στους δημοσιογράφους ο γραμματέας του παραρτήματος Λάρισας του ΠΜΣ Αχ. Σίμος υπογράμμισε πως η συμμετοχή ξεπερνά τους 200 καλλιτέχνες, τονίζοντας παράλληλα την ανάγκη των καλλιτεχνών «να δράσουν συλλογικά μέσα από τα σωματεία για την επιβίωσή τους».

«Είναι γεγονός πως κάποιοι χώροι πολιτισμού ανοίγουν. Ο προβληματισμός είναι ποιοι, πότε, πως και με τι υγειονομικούς-εργασιακούς όρους γίνεται αυτό», ανέφερε χαρακτηριστικά, ενώ παίρνοντας τον λόγο η Μ. Μπέλλου (μέλος Ένωσης Επαγγελματιών Μουσικών στη νυχτερινή διασκέδαση), περιέγραψε την τραγική κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει οι καλλιτέχνες.

«Μας ξέχασαν. Δεν επαιτούμε απαιτούμε και αγωνιζόμαστε για την επιβίωσή μας, καθώς βρισκόμαστε 14 μήνες τώρα μακριά από τη δουλειά μας», τόνισε, με τον εκπρόσωπο του παρ/τος της Καρδίτσας Άρ. Φαλιάγκα να προσθέτει πως «καμιά κοινωνία δεν στάθηκε όρθια χωρίς τις Τέχνες και τον Πολιτισμό».

«Διεκδικούμε το δικαίωμά μας να δουλέψουμε», ανέφερε στην τοποθέτησή του ο εκπρόσωπος του Πανελλήνιου Μουσικού Συλλόγου Κ. Σταυρόπουλος στηρίζοντας την κινητοποίηση στην οποία μετέχουν πλήθος καλλιτεχνών με τραγούδι, χορό, μουσική, δρώμενα και εικαστικές παρεμβάσεις, ενώ στη δράση συμμετέχουν οι φορείς:

Πανελλήνιος Μουσικός Σύλλογος (Παραρτήματα Λάρισας, Τρικάλων, Καρδίτσας)

Πανθεσσαλική Ένωση Επαγγελματιών Μουσικών στην Νυχτερινή Διασκέδαση

Σωματείο Επαγγελματιών Μουσικών Θεσσαλίας «Απόλλων»

Πρωτοβουλία Καλλιτεχνών Βόλου

Επιμελητήριο Εικαστικών Τεχνών Ελλάδος, επιτροπή Θεσσαλίας

Μέλη του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών καθώς και εργαζόμενοι στον χορό

Ειρήνη Παπουτσή

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ