ΥΠΟΤΟΝΙΚΗ Η ΚΙΝΗΣΗ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΣΤΙΑΣΗ ΣΤΟΝ ΤΥΡΝΑΒΟ

Εντονος είναι ο προβληματισμός που επικρατεί στους κόλπους των εμπόρων και των επαγγελματιών του Τυρνάβου για την κατάσταση που επικρατεί στην αγορά μετά την άρση των περιοριστικών μέτρων και το άνοιγμα των καταστημάτων. Ο ίδιος προβληματισμός επικρατεί φυσικά και στην εστίαση που συμπληρώνει σχεδόν ένα μήνα λειτουργίας αλλά και πάλι με αρκετούς περιορισμούς ως προς το χώρο, τη μουσική και το ωράριο.

Ξεκινήσαμε με πολλές ελπίδες και προσδοκίες για καλύτερες μέρες αλλά αυτός ο πρώτος μήνας λειτουργίας των καταστημάτων μας διαψεύδει αυτές τις προσδοκίες, σημειώνει πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου της πόλης Κ. Πετμεζάς μεταφέροντας και τον έντονο προβληματισμό των συναδέλφων του.

Οπως υποστηρίζει ο κόσμος είναι επιφυλακτικός μπορεί να βγαίνει στην αγορά αλλά δεν μπαίνει στα καταστήματα λόγω και της κρίσης που δημιούργησε η καραντίνα και ο σεισμός του Μαρτίου.

Το ίδιο ανησυχητική είναι και η κατάσταση στα καταστήματα της εστίασης αφού με το που πέφτει η νύχτα το κέντρο του Τυρνάβου ειδικά τις καθημερινές παραπέμπει σε άδεια πόλη ενώ και τα σαββατοκύριακα δεν είναι αυτή που περίμεναν οι καταστηματάρχες μετά από το πολύμηνο κλείσιμο των καταστημάτων.

Οι καταστηματάρχες ζητούν από την πολιτεία να επισπεύσει τα χρηματοδοτικά προγράμματα που έχει ανακοινώσει να δώσει άμεσα αποζημιώσεις στους σεισμόπληκτους επαγγελματίες και να επισπεύσει τις διαδικασίες για την καταβολή αποζημιώσεων στους αγρότες της περιοχής που είδαν τις καλλιέργειές του τους να πλήττονται από τους διαδοχικούς παγετούς.

Κλείνοντας αυτή τη σύντομη συνομιλία ο πρόεδρος του ΕΣ Τυρνάβου καλεί τους κατοίκους της περιοχής να στηρίξουν την τοπική αγορά και τους καταστηματάρχες που όπως πάντα είναι δίπλα στην τοπική κοινωνία.

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ