Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ Ο ΑΥΤΑΡΧΙΣΜΟΣ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ! ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ!

Ανακοίνωση της Αγωνιστικής Παρέμβασης Εκπαιδευτικών που ζητά να βγουν όλοι στους δρόμους και στα απεργιακό συλλαλητήριο 

Συνάδελφοι/-σσες
Παραμονή της 24ωρης απεργίας που κήρυξαν ΑΔΕΔΥ – ΕΚΑ και πλήθος Εργατικών Κέντρων και Ομοσπονδιών, η ηγεσία του ΥΠΑΙΘ κατέφυγε στα δικαστήρια απαιτώντας αυτή να κηρυχθεί παράνομη και καταχρηστική. Για άλλη μια φορά η κυβέρνηση υποκριτικά επικαλείται τάχα τις αγωνίες των μαθητών και την «κρίσιμη δοκιμασία για το μέλλον των υποψηφίων», με προφανή στόχο να χτυπήσει και να καταστείλει την απεργία, να καταστήσει σαφές ότι η πολιτική του αυταρχισμού και της τρομοκρατίας είναι εδώ.

Με αυτή τη στάση της η κυβέρνηση ανασύρει από τη μνήμη των δεκάδων χιλιάδων εκπαιδευτικών τη μαύρη περίοδο του 2013 και την πολιτική επιστράτευση. Πρόκειται για μια πράξη ακραίου αυταρχισμού, ακροδεξιάς κοπής και έμπνευσης που θέτει σε αμφισβήτηση και καταπατά το στοιχειώδες δημοκρατικό δικαίωμα των εργαζομένων.

Το ΥΠΑΙΘ βρήκε πρόθυμους συμμάχους τις συνδικαλιστικές δυνάμεις των ΔΑΚΕ – ΣΥΝΕΚ και ΠΕΚ που έσπευσαν ήδη από τις 14/6 να ζητήσουν από την ΑΔΕΔΥ την εξαίρεση των εκπαιδευτικών από την απεργία, επιδεικνύοντας έτσι στάση υπευθυνότητας, όχι απέναντι στη δοκιμαζόμενη νεολαία, αλλά απέναντι στην κυβέρνηση και τα προστάγματά της. Για αυτή τη στάση τους μάλιστα εισέπραξαν και τα εύσημα της Κεραμέως στο σημερινό Δελτίο Τύπου του ΥΠΑΙΘ. Είναι οι ίδιες δυνάμεις που όλο αυτό το διάστημα επέβαλαν στην Ομοσπονδία την πολιτική της σιγής και της υποταγής απέναντι στο αντεργατικό τερατούργημα που προωθεί η κυβέρνηση. Αλγεινή εντύπωση δημιουργεί και η θετική ανταπόκριση της Ε.Ε. της ΑΔΕΔΥ η οποία, πριν ακόμα αποφασίσουν τα δικαστήρια, έσπευσε να εξαιρέσει τους εκπαιδευτικούς.

Η ενέργεια αυτή του ΥΠΑΙΘ αποτελεί προπομπό της πολιτικής που θα εφαρμοστεί την επόμενη ημέρα, αν ψηφιστεί το αντεργατικό ν/σ. Είναι προάγγελος του νέου αυταρχικού καθεστώτος που θα επιχειρήσει να διαμορφώσει η κυβέρνηση και οι εργοδότες στα συνδικάτα, για να σπείρει την τρομοκρατία στους εργαζόμενους, να δημιουργήσει συνθήκες νεκροταφείου στους αγώνες των εργαζομένων, να τσακίσει το δικαίωμα στην απεργία και τη διαδήλωση.

Καταγγέλλουμε αυτή την άθλια και αυταρχική μεθόδευση του ΥΠΑΙΘ! Αποδεικνύεται ξανά ότι η αντεργατική πολιτική τα κυβέρνησης έχει ως απαραίτητο συνοδευτικό την τρομοκρατία και την καταστολή! Καταδικάζουμε τη στάση «υπευθυνότητας» που επέδειξαν οι συνδικαλιστικές παρατάξεις των ΔΑΚΕ – ΣΥΝΕΚ – ΠΕΚ στρώνοντας το δρόμο για να συρθεί ο κλάδος δέσμιος στα δικαστήρια, για να εξαπολύσει ξανά η κυβέρνηση τον αυταρχισμό της.

Καλούμε την ΕΛΜΕ και τους συναδέλφους/-σσες  να στηρίξουν με όλες τους τις δυνάμεις το απεργιακή συγκέντρωση στις 16/6 στις 10.00 π.μ στη Κεντρική Πλατεία και το απόγευμα της ίδιας μέρας στις 7.30 μ.μ στον ίδιο χώρο.

Να σταθούμε στο ύψος των αναγκών των εργαζομένων, να κοιτάξουμε στα μάτια τη νέα γενιά που της προετοιμάζουν ένα ζοφερό μέλλον, να βαδίσουμε αποφασιστικά στο δρόμο του ανυποχώρητου αγώνα!

Όλοι στους δρόμους για να μην περάσει το αντεργατικό τερατούργημα!

Κάτω τα χέρια από την απεργία, το 8ωρο και τα συνδικάτα!

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ Paidis.com