ΕΦΙΑΛΤΙΚΗ ΠΡΟΒΛΕΨΗ ΣΑΡΗΓΙΑΝΝΗ ΓΙΑ 18.000 ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΗΜΕΡΗΣΙΩΣ ΤΟΝ ΟΚΤΩΒΡΙΟ

Ο καθηγητής του ΑΠΘ, Δημοσθένης Σαρηγιάννης έτρεξε μοντέλο σύμφωνα με το οποίο εάν δεν ανακοπεί το κύμα θα φτάσουμε σε 18 χιλιάδες ημερήσια κρούσματα κορωνοϊού στις αρχές Οκτωβρίου, ενώ ήδη από τον Αύγουστο προβλέπει 6 χιλιάδες κρούσματα την ημέρα

Όπως αποκαλύπτει το «Βήμα της Κυριακής», τα μαθηματικά μοντέλα των επιστημόνων δείχνουν έως και 18.000 κρούσματα στις αρχές Οκτωβρίου αν η πορεία της ινδικής μετάλλαξης δεν ανακοπεί.

Μάλιστα ο Δημοσθένης Σαρηγιάννης δεν αποκλείει το σενάριο ένος σύντομου lockdown.

«Δεν πρέπει να ξορκίζουμε το lockdown. Θα πρέπει να υπάρχει στο μυαλό των ιθυνόντων ως ύστατη λύση που όμως, ανάλογα με την πορεία της πανδημίας, θα μπορούσε να εφαρμοστεί για σύντομο χρονικό διάστημα. Ένα λοκντάουν 15 ημερών – με πλήρες όμως κλείσιμο δραστηριοτήτων- θα μπορούσε αν χρειαστεί να “μαζέψει” σημαντικά την κατάσταση» επισημαίνει σχετικά.

Οι επιστήμονες προειδοποιούν ότι αν δεν εμβολιαστεί η πλειοψηφία των πολιτών το τέταρτο κύμα θα είναι σφοδρότερο, καθώς η νέα παραλλαγή θα χτυπήσει νέους αλλά και ανεμβολίαστους άνω των 50 ετών, με άγνωστες μέχρι στιγμής συνέπειες.

thecaller.gr

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ Paidis.com