ΤΟ ΧΘΕΣΙΝΟ ΧΑΛΑΖΙ ΑΠΟΤΕΛΕΙΩΣΕ ΤΟΥΣ ΣΕΙΣΜΟΠΛΗΚΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ ΣΤΟ ΔΑΜΑΣΙ

Κλιμάκιο του ΕΛΓΑ και η Δ.Α. Τυρνάβου βρέθηκαν σήμερα στο πολύπαθο χωριό

Μετά το χθεσινό καταστροφικό χαλάζι στο Δαμάσι, κλιμάκιο του ΕΛΓΑ με επικεφαλής τον Προϊστάμενο του Υποκαταστήματος Λάρισας κ. Λιόντο επισκέφτηκε τις πληγείσες περιοχές οι οποίες τελείωσαν οριστικά μετά τους πέντε παγετούς και τον καύσωνα στις αρχές του Ιουλίου, από τη χθεσινή χαλαζόπτωση που κατέστρεψε ακόμη και τα ελάχιστα που είχαν μείνει στα χωράφια των σεισμόπληκτων αγροτών του χωριού.

Σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Τυρνάβου Γιάννης Κόκουρας επισήμανε τα εξής:

«Δυστυχώς δεν μπορούμε να μιλάμε πλέον για παραγωγές, παρά για ολική καταστροφή στο Δαμάσι,  οι κάτοικοι του οποίου βρίσκονται πραγματικά σε απόγνωση.

Τι λόγια ανακούφισης να ειπωθούν σε αυτούς τους ανθρώπους οι οποίοι μέσα σε αυτό το έτος έχουν βιώσει τον ισχυρότατο σεισμό που κατέστρεψε τα σπίτια τους και ολοκληρωτική καταστροφή στις παραγωγές τους.

Επικοινωνήσαμε για ακόμη μία φορά με τον ΕΛΓΑ, κλιμάκιο του οποίου επισκέφτηκε σήμερα το Δαμάσι, διαπιστώνοντας το μέγεθος της ζημιάς.

Ευελπιστούμε να πραγματοποιηθούν γρήγορα οι εκτιμήσεις και οι άνθρωποι να αποζημιωθούν.

Πρέπει με κάθε τρόπο οι κάτοικοι του Δαμασίου να στηριχθούν, για να μπορέσουν να συνεχίζουν να παράγουν, να εργάζονται και να ζουν στον τόπο που γεννήθηκαν και μεγάλωσαν στο Δαμάσι.

Ευχαριστούμε τον ΕΛΓΑ για την άμεση ανταπόκριση και αναμένουμε άμεσες και δίκαιες εκτιμήσεις.»

Παρέστησαν ο Δήμαρχος Τυρνάβου Γιάννης Κόκουρας, ο Προϊστάμενος του Υποκαταστήματος ΕΛΓΑ Λάρισας Μιχάλης Λιόντος, ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Πρωτογενούς Τομέα Λαδόπουλος Γεώργιος,  ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, Αθλητισμού, Πολιτισμού & Παιδείας Χριστόφορος Κατσαρός, ο Προϊστάμενος του Τμήματος Προστασίας Φυτών, Ποιοτικού και Φυτοϋγειονομικού Ελέγχου της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας Π.Ε. Λάρισας Δημήτρης Σταυρίδης, ο Πρόεδρος του Αγροτικού Οινοποιητικού Συνεταιρισμού Τυρνάβου Χρήστος Τσιτσιρίγκος, ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Δαμασίου Γιώργος Τσιανάκας, ο Πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Δαμασίου Γιάννης Γκανάς και ο Επόπτης Π.Ε. Λάρισας Βασίλης Σπανός.

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ Paidis.com