ΚΑΝΕΝΑ ΣΠΙΤΙ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΡΑΠΕΖΙΤΗ – ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ ΜΕ ΝΟΜΟ

Ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης Θεσσαλίας

Η κυβέρνηση ολοκλήρωσε το πολύχρονο και διαχρονικό ξήλωμα της προστασίας της λαϊκής κατοικίας. Πλέον οι εργατικές-λαϊκές οικογένειες με τον νέο πτωχευτικό –ληστρικό νόμο, που ισχύει από 1η Ιούνη 2021 βρίσκονται μπροστά σε μια ιδιότυπη χρεοκοπία με την οποία θα υποχρεούνται να δουλεύουν για τις τράπεζες, ενώ όλα τα περιουσιακά τους στοιχεία θα περνάνε στις τράπεζες.

Στο σπίτι τους θα μπορούν πλέον να μένουν με ενοίκιο που θα ορίζουν οι τοκογλύφοι χάνοντας όλα τα χρήματα που μέχρι τότε είχαν πληρώσει για εξόφληση του δανείου.

Αυτή η επίθεση ενάντια στον μόχθο και τον ιδρώτα του λαού έχει ονοματεπώνυμο. Είναι οι πολιτικές των κυβερνήσεων Ν.Δ, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ που υπηρετούν τους μονοπωλιακούς ομίλους και τους τραπεζίτες αδιαφορώντας για τις κοινωνικές ανάγκες. Το δικαίωμα της κατοικίας έχει γίνει ένα πανάκριβο και δυσπρόσιτο εμπόρευμα. Η ανάγκη απόκτησης κατοικίας γίνεται ευκαιρία τοκογλυφίας από τα νόμιμα αρπακτικά και με την πρώτη αδυναμία πληρωμής είναι έτοιμοι για έξωση και ξανά πώληση σε άλλο θύμα.

Η Λαική Συσπείρωση Θεσσαλίας, απαιτεί καμία κατάσχεση και πλειστηριασμό εργατικής-λαϊκής οικογένειας.

Πλήρη προστασία με νόμο της λαϊκής κατοικίας. Κανένας άνθρωπος να μη χάσει το σπίτι του.

Διαγραφή χρεών τόκων και πανωτοκιών που έχουν επιβληθεί σε οφειλέτες.

Άμεση επανασύσταση του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας. Ολοκληρωμένο πρόγραμμα δημιουργίας κατοικιών για να στεγαστούν χιλιάδες οικογένειες.

Καλεί κάθε εργαζόμενο, βιοπαλαιστή αγρότη και επαγγελματία, στον αγώνα, μέσα από τα σωματεία, για την αποτροπή των πλειστηριασμών, αλλά και των εξώσεων που θα έρθουν το επόμενο διάστημα.

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ Paidis.com