ΆΜΕΣΗ ΣΤΕΛΕΧΩΣΗ ΤΟΥ ΕΛΓΑ ΣΤΗ ΛΑΡΙΣΑ ΜΕ ΕΞΠΡΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΖΗΤΑ Ο Β. ΚΟΚΚΑΛΗΣ

Την άμεση στελέχωση και με επείγουσες διαδικασίες του ΕΛΓΑ με ικανό αριθμό ατόμων για να ολοκληρωθούν εγκαίρως οι εκτιμητικές διαδικασίες για καταστροφές που έλαβαν χώρα το τελευταίο διάστημα στο νομό της Λάρισας, ζήτησε ο βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Βασίλης Κόκκαλης από τον προϊστάμενο του ΕΛΓΑ κ. Μιχάλη Λιόντο.

Η επίσκεψη του Λαρισαίου πολιτικού στον ΕΛΓΑ έγινε στο απόηχο της έντονης δυσφορίας που επικρατεί στις τάξεις των πληγέντων από ακραία καιρικά φαινόμενα αγροτών, σχετικά με τις καθυστερήσεις που παρουσιάζονται στις εκτιμήσεις.

Ο κ. Κόκκαλης ενημερώθηκε από τον κ. Λιόντο πως από τις 2 Ιουλίου βρίσκεται σε εκκρεμότητα υπηρεσιακό αίτημα για επιπρόσθετη πρόσληψη 15 ατόμων για να μπορέσει ο ασφαλιστικός φορέας να ανταποκριθεί στις αυξημένες ανάγκες των τελευταίων εβδομάδων.

Αμέσως μετά τη συνάντηση έκανε την εξής δήλωση: «Συναντήθηκα σήμερα με τον προϊστάμενο του ΕΛΓΑ στη Λάρισα κ. Λιόντο, ώστε να έχω την πλέον αντικειμενική εικόνα για την πορεία των εκτιμήσεων και των αποζημιώσεων από καταστροφές στην περιοχή. Δυστυχώς τα δυσάρεστα γεγονότα πληθαίνουν, σε αντίθεση όμως με το προσωπικό του ΕΛΓΑ που παραμένει ανεπαρκές για να ανταποκριθεί σε αυτά. Επικοινώνησα ήδη με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Σπήλιο Λιβανό, από τον οποίο ζήτησα να προχωρήσουν άμεσα οι προσλήψεις 15 ατόμων όπως ζητήθηκε από την υπηρεσία, αλλά και να παρασχεθεί κάθε άλλη δυνατή διευκόλυνση. Είναι το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε απέναντι σ’ αυτούς τους αγρότες που είδαν το βιός τους να καταστρέφεται.

Από την άλλη, θεωρούμε πως η εκτιμητική διαδικασία με βάση τους «μάρτυρες» πρέπει να σταματήσει, γιατί δεν είναι ούτε δίκαιη, ούτε και γρήγορη. Το πλέον διαφανές είναι η επιτόπια αυτοψία από γεωτεχνικούς. Γι’ αυτό κι επείγει η στελέχωση του ΕΛΓΑ Θεσσαλίας».

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ Paidis.com