ΛΙΜΕΝΙΚΟΣ ΚΑΤΗΓΟΡΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΔΙΑΚΙΝΗΣΗ ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ – ΣΤΗ ΔΙΚΟΓΡΑΦΙΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΓΝΩΣΤΟΥ ΗΘΟΠΟΙΟΥ

Κατηγορούμενος για κατοχή και διακίνηση ναρκωτικών κινδυνεύει να βρεθεί και ο αρκετά γνωστός ηθοποιός που προμηθευόταν, σύμφωνα με τους αστυνομικούς, κοκαΐνη και φούντα από τον 47χρονο λιμενικό, αφού το όνομά του εμπεριέχεται στην δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του σημαιοφόρου και πέντε ακόμα ατόμων που συνελήφθησαν την Τετάρτη από αστυνομικούς της υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας.

Ο αξιωματικός που υπηρετούσε στην Στυλίδα είχε μπει στο μικροσκόπιο των «Αδιάφθορων» από τα μέσα Ιανουαρίου ήρθε στην υπηρεσία τους έγγραφη καταγγελία που υπογράφαν «αγανακτισμένοι πολίτες διευρυμένου δήμου Στυλίδας» και η οποία ανέφερε ότι ο λιμενικός διακινούσε ναρκωτικά στην τοπική κοινωνία. 0 47χρονος τέθηκε υπό διακριτική φυσική παρακολούθηση αλλά και σε ηλεκτρονική με συνέπεια να διαπιστωθεί η αλήθεια των καταγγελλομένων, αλλά και το «πελατολόγιο» του ανάμεσα στους οποίους ξεχώριζε ο γνωστός ηθοποιός.

Προκειμένου μάλιστα οι πελάτες αλλά και τα μέλη της συμμορίας να μη προδίδονται στις συνομιλίες τους περιέγραφαν τις ναρκωτικές ουσίες χρησιμοποιώντας, κατά περίπτωση, τις ακόλουθες κωδικοποιημένες λέξεις: «μαύρο», «τέτοιο», «τσοπάνης», «παραγάδι», «αγκίστρια», «λαλά», «κρουασάν», «κορίτσια», «adidas», «κυδώνια», «χρυσή κασετίνα», «αναπτήρας», «όστρακα», «τελάρο», «τελάρο ψάρια», «τελάρο ξύλα», «κλειδί», «λάδια», «κομμάπ», και «κόλπο».

Ο λιμενικός συνελήφθη στον Πειραιά πριν επιβιβαστεί σε καράβι για να πάει στη Λέσβο όπου είχε αποσπαστεί και αναλάβει υπηρεσίας ως σύνδεσμός του Λιμενικού με τη FRONTEX. Νωρίτερα είχε περάσει από κατάστημα τοποθέτησης ταπετσαριών σε αυτοκίνητα και σκάφη από όπου και προμηθεύτηκε μια δόση 3,7 γραμμαρίων κοκαΐνη, ενώ στο αυτοκίνητό του βρέθηκε ένα μικρό κουτί με 137 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης. Φέρεται, δε, να ισχυρίστηκε ότι είναι χρήστης και τα ήθελε για εκείνον.

Εκτός από τον λιμενικό συνελήφθη αργότερα κι ο ιδιοκτήτης του καταστήματος, αλλά και τρεις «συνεργάτες» του στην Στυλίδα.

Όλοι οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν σήμερα στην Εισαγγελία Λαμίας που παρέπεμψε την υπόθεση σε Ανακριτή από τον οποίο πήραν προθεσμία για να απολογηθούν το πρωί της Τρίτης.

efsyn.gr

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ