ΕΝΩΤΙΚΟ ΚΑΛΕΣΜΑ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ ΔHMOY ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ

Eνωτικό κάλεσμα υπέρ του εμβολιασμού απευθύνει το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Λαρισαίων, με ψήφισμα που εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία. Ειδικότερα, σύμφωνα με την αριθμ. 229/2021 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Λαρισαίων, αποφασίστηκε κατά πλειοψηφία ,με τη διαφωνία της δημοτικής παράταξης «Λαϊκή Συσπείρωση» , η παραπομπή στη Διαπαραταξιακή Επιτροπή για την έκδοση ψηφίσματος σχετικά με την αντιμετώπιση της πανδημίας στο επίπεδο του Δήμου Λαρισαίων με βάση το προταθέν ψήφισμα του Συλλόγου Εργαζομένων Δήμων Ν. Λάρισας

Μετά από συνεδρίαση με τηλεδιάσκεψη της Διαπαραταξιακής Επιτροπής, με τη συμμετοχή εκπροσώπων των Δημοτικών Παρατάξεων “Συμπαράταξη Λαρισαίων”, “Λάρισα Μπροστά”, “Πρωτοβουλία Αξιών ΠΡ.ΑΞΙ.”, “Ορμή Ανανέωσης” και “Λαρισαίων Κοινόν”, αποφασίστηκε κατά πλειοψηφία η έκδοση του κάτωθι ψηφίσματος:

Ψήφισμα του Δήμου Λαρισαίων

Ενωτικό κάλεσμα για μαζικό εμβολιασμό των συμπολιτών μας!

• Να στηριχτεί με κρατική ευθύνη το αναγκαίο επιστημονικό πρόγραμμα ενημέρωσης και εμβολιασμού.

• Μέτρα προστασίας της υγείας των εργαζομένων.

Ο καθολικός δημόσιος και δωρεάν εμβολιασμός ήταν και είναι απαίτηση των κοινωνιών διαχρονικά. Τα εμβόλια είναι κατάκτηση της ανθρωπότητας και της επιστήμης με αποδεδειγμένα αποτελέσματα στη μείωση ή εξάλειψη λοιμωδών νοσημάτων.

Η ανάγκη για μαζικό εμβολιασμό κρίνεται απαραίτητη για όλους τους εργαζόμενους του δήμου, για όλους τους συμπολίτες μας!

Η διασφάλιση της προστασίας καθορίζεται από τους εμβολιασμούς, οι οποίοι, βέβαια, πρέπει να συνοδεύονται από ενίσχυση της ουσιαστικής πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, από ελέγχους για μέτρα προστασίας στους χώρους δουλειάς, στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς που συχνά μετατρέπονται σε εστίες υπερμετάδοσης, στα σχολεία, όπου οι μαθητές κυριολεκτικά «παστώνονται» στις αίθουσες με πρωτόκολλα λάστιχο. Δεν υπάρχει καμιά δικαιολογία για όσους έχουν την ευθύνη για τη γύμνια του δημόσιου συστήματος υγείας, που αποκαλύφθηκε με ένταση μέσα στην πανδημία. Αυτό είναι το αποτέλεσμα πολιτικών που εφαρμόστηκαν από τις κυβερνήσεις διαχρονικά, που αντιμετώπισαν την υγεία, το φάρμακο, το εμβόλιο ως εμπορεύματα.

Και βέβαια, υπάρχουν μεγάλες ευθύνες, καθώς η υποχρεωτικότητα του εμβολίου από όπλο ενάντια στην πανδημία εργαλειοποιείται για την επίτευξη άλλων σκοπών. Οι υπαρκτές αντιφάσεις στην ενημέρωση, το διάστημα της πανδημίας έχουν συμβάλλει στην καλλιέργεια ανασφάλειας στους εργαζομένους και την ενίσχυση ανορθολογικών και αντιεπιστημονικών αντιλήψεων.

Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Λαρισαίων:

1. Απευθύνει ενωτικό κάλεσμα σε όλους τους εργαζόμενους του δήμου, σε όλους τους Λαρισαίους να ανταποκριθούμε στις εκκλήσεις των ειδικών, να εμπιστευτούμε τους επιστήμονες, να θωρακίσουμε την τοπική μας κοινωνία με μαζικούς εμβολιασμούς, χτίζοντας ένα τείχος ανοσίας, προστατεύοντας τα παιδιά μας, τις ευάλωτες ομάδες, τους συμπολίτες μας.

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ