ΑΠΟΧΗ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ – ΔΕΝ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

Ανακοίνωση του συλλόγου υπαλλήλων δήμων του νομού Λάρισας

Συνάδελφοι –συναδέλφισσες
Είναι γνωστό σε όλους, ότι με τα μέτρα της κυβέρνησης για την προστασία της δημόσιας υγείας και τον κίνδυνο διασποράς του κορονοϊού COVID-19, παρατάθηκε η θητεία των αιρετών μελών των υπηρεσιακών συμβουλίων και η εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη νέων, σχεδόν ένα χρόνο τώρα.

Από τον Ιούλιο του 2020, ημερομηνία κατά την οποία κατατέθηκαν τα ψηφοδέλτια, έχει αλλάξει σε σημαντικό βαθμό όχι μόνο η σύνθεση των εκλογικών καταλόγων αλλά και των ψηφοδελτίων (συνταξιοδοτήσεις, αποχωρήσεις για διάφορους άλλους λόγους, μετατάξεις λόγω κινητικότητας από και προς τους Δήμους της περιοχής ή άλλων περιοχών κλπ.), γεγονός το οποίο έχει ως αποτέλεσμα τα ψηφοδέλτια να καθίστανται άκυρα γιατί περιέχουν εργαζόμενους που απώλεσαν την ιδιότητά του εργαζόμενου στους Δήμους ή την ιδιότητα του εκλέγεσθαι στα συγκεκριμένα υπηρεσιακά συμβούλια, καθιστώντας άκυρη και την ίδια την εκλογική διαδικασία εφόσον γίνει με άκυρα ψηφοδέλτια, καθώς επίσης αποκλείει τους συναδέλφους που ήρθαν από άλλους δήμους ή υπηρεσίες.

Στην πρόσφατη συνάντηση της Ε.Γ. της ΠΟΕ ΟΤΑ με τον υπουργό κ. Βορίδη συζητήθηκε το συγκεκριμένο θέμα και υπήρξε δέσμευση από τη μεριά του υπουργού ότι θα γίνει επικαιροποίηση των εκλογικών καταλόγων έως και τις 30-9-2021. Μέχρι να οριστικοποιηθεί αυτή η διαδικασία με ομόφωνη απόφαση όλων των παρατάξεων στο ΓΣ της ΠΟΕ ΟΤΑ, θα απέχουμε από κάθε διαδικασία για την εκλογή και ανάδειξη των αιρετών εκπροσώπων των εργαζομένων στα υπηρεσιακά συμβούλια.

Την πρόταση αυτή έκανε και ο πρόεδρος του συλλόγου μας στην πρόσφατη συνεδρίαση του ΔΣ στις 27-10-2021. Έγινε δεκτή από την ΔΑΣ ΟΤΑ και τη ΝΕΑ ΠΟΡΕΙΑ, κατά της πρότασης αποχής τάχτηκε η ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ και η ΕΝΩΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ για τους δικούς τους γνωστούς λόγους.
Καλούμε τους συναδέλφους να μην νομιμοποιήσουν μια διαδικασία που είναι στον αέρα, που αποκλείει συναδέλφους από την διαδικασία του «εκλέγειν και εκλέγεσθαι» και να μην ακυρωθούν οι εκλογές.

ΔΕΝ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ