ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΦΑΡΣΑΛΩΝ ΜΕ ΣΥΝΘΗΜΑ “ΑΓΑΠΗ – ΧΑΡΑ – ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ”

Πλούσιες εορταστικές εκδηλώσεις και δράσεις αλληλεγγύης με αφορμή την εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, διοργανώνει φέτος ο δήμος Φαρσάλων μαζί με τον Οργανισμό Πολιτισμού, Αθλητισμού, Κοινωνικής Πολιτικής-Αλληλεγγύης Δήμου Φαρσάλων και τη Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση Φαρσάλων, με τη συμμετοχή και του Εμπορικού Επιχειρηματικού Συλλόγου Επαρχίας Φαρσάλων.

Οι εκδηλώσεις θα περιλαμβάνουν παραστάσεις και δρώμενα για τα παιδιά, εορταστικές μελωδίες, συναυλία, μουσικές παραστάσεις δρόμου και λοιπές δράσεις (σε εξωτερικούς χώρους), με σκοπό τη ψυχαγωγία των κατοίκων και των επισκεπτών, την ενίσχυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου, τη στήριξη των ευπαθών ομάδων, την τόνωση της τοπικής αγοράς και γενικότερα τη δημιουργία εορταστικής ατμόσφαιρας. Η σηματοδότηση έναρξης των εορταστικών εκδηλώσεων θα γίνει την Τρίτη 14 Δεκεμβρίου με το άναμμα του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου στην Πλατεία Δημαρχείου.

Στην πλατεία Δημαρχείου τοποθετήθηκαν ήδη, τα ξύλινα σπιτάκια τα οποία κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων, θα φιλοξενούν διάφορες δράσεις (Σπιτάκι του Αγίου Βασίλη, Σπιτάκι των Ευχών και των Παραμυθιών, Σπιτάκι των Χριστουγέννων του Εμπορικού και Επιχειρηματικού Συλλόγου Επαρχίας Φαρσάλων), καθώς και τα «Προσωπάκια σε χριστουγεννιάτικο κάδρο»-Χριστουγεννιάτικο σκηνικό αναμνηστικών φωτογραφιών με την επιμέλεια της Κοινότητας Φαρσάλων

Οι εκδηλώσεις που προγραμματίζονται να υλοποιηθούν σχεδιάστηκαν με γνώμονα την προστασία της δημόσιας υγείας, την αποφυγή του συνωστισμού και την τήρηση των ισχυόντων μέτρων για την αποφυγή εξάπλωσης της πανδημίας.

Πρόγραμμα εκδηλώσεων:

1. Tρίτη, 14 Δεκεμβρίου 2021- Πλατεία Δημαρχείου
Ώρα: 18.00

Η Γιορτή στον μαγικό κόσμο των Χριστουγέννων ξεκινάει με τη φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου από τον Δήμαρχο Φαρσάλων, Μάκη Εσκίογλου. Πριν τη φωταγώγηση, οι εκπαιδευτικοί της Μουσικής Σχολής του ΟΠΑΚΠΑ ΔΦ θα ερμηνεύσουν χριστουγεννιάτικες κλασικές μελωδίες.
….και η Γιορτή συνεχίζεται με το νεανικό μουσικό σχήμα «Joey and the band»…

Ο Άι Βασίλης θα περιμένει τα παιδάκια έξω από το Σπιτάκι του, για να ακούσει τις επιθυμίες και τις ευχές τους, να παραλάβει τα γράμματα τους, να φωτογραφηθεί μαζί τους και να τους μοιράσει «χριστουγεννιάτικα δωράκια», παρέα Του. τα πειραχτήρια Ξωτικά που θα τους χαρίσουν στιγμές διασκέδασης και χαράς
Στο πλαίσιο έναρξης της εορταστικής περιόδου, ο Δήμος θα προσφέρει ζεστό κρασί, ζεστή σοκολάτα και παραδοσιακά γλυκίσματα και ο Εμπορικός Επιχειρηματικός Σύλλογος Επαρχίας Φαρσάλων, έμπροσθεν από το Σπιτάκι των Χριστουγέννων, θα προσφέρει διάφορα γλυκίσματα, θα χαρίζει μπαλόνια στα παιδάκια και θα φωτίσει τον ουρανό με φαναράκια.

2. Πέμπτη, 16 Δεκεμβρίου 2021-Πολιτιστικό Κέντρο Φαρσάλων
Ώρα : 19:30

Μουσική εκδήλωση στήριξης και αλληλεγγύης για το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου Φαρσάλων
Στο πλαίσιο των δράσεων ενίσχυσης του Κοινωνικού Παντοπωλείου συγκεντρώνονται τρόφιμα μακράς διάρκειας και είδη πρώτης ανάγκης, για τη στήριξη των άπορων οικογενειών του Δήμου.
Στη βραδιά αυτή κοινωνικής ευαισθητοποίησης θα πραγματοποιηθεί μουσική εκδήλωση με τίτλο «Καλονυχτιά», με ερμηνευτή τον Δημήτρη Υφαντή, τον οποίο συνοδεύει τριμελές μουσικό σχήμα….
(…Τούτη δω η καλονυχτιά είναι γεμάτη φωτεινά τραγούδια στον αστερισμό της έντεχνης, λαϊκής και παραδοσιακής μουσικής. Ο Δημήτρης Υφαντής ισορροπεί με σεβασμό στους Διονυσιακούς ρυθμούς του χτες με τις τρυφερές ερμηνείες του σήμερα…)

Σημεία συγκέντρωσης ειδών:

Πλατεία Δημαρχείου Φαρσάλων ( Ώρα 12:00-15:00)
Είσοδος Πολιτιστικού Κέντρου Φαρσάλων από τις 6 το απόγευμα μέχρι λήξεως της εκδήλωσης
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί με τα ισχύοντα υγειονομικά δεδομένα για τους κλειστούς χώρους και με προ κράτηση στην επίσημη εφαρμογή του Δήμου Φαρσάλων Οpen1/Βooking και στο τηλέφωνο 2491350142 .

3. Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου – Πέμπτη 23 Δεκεμβρίου 2021

Φάρσαλα: Πλατεία Δημαρχείου-Πλατεία Λαού/Κοινότητες: Βασιλί, Σταυρού και Ρευματιάς
Ώρα 4:30-18:30

«Στολίζουμε.….!!!!!!». Το προσωπικό και τα παιδιά των ΚΔΑΠ της ΔΗΚΕΦΑ θα στολίσουν με γιορτινή διάθεση, γεμίζοντας με τη μαγική ατμόσφαιρα των Χριστουγέννων πλατείες και πάρκα στα Φάρσαλα, Βασιλί, Σταυρό & Ρευματιά και θα δημιουργήσουν το Δέντρο των Ευχών. Αρωγοί των τετραήμερων δράσεων της ΔΗ.Κ.Ε.ΦΑ, οι Πρόεδροι και τα μέλη των Κοινοτήτων.

4. Πέμπτη, 23 Δεκεμβρίου 2021
Ώρα: 11:00

Χριστουγεννιάτικες διαδρομές στο κέντρο της πόλης, από τη Φιλαρμονική Φαρσάλων.

5. Παρασκευή, 24 Δεκεμβρίου 2021-Πλατεία Δημαρχείου /Πλατεία Λαού
Ώρα: 11:00-14:00

Παιδική εκδήλωση: «Υποδεχόμαστε τα Χριστούγεννα …….!!!!!!»
Το προσωπικό των ΚΔΑΠ, του Κέντρου Κοινότητας, καθώς και του Παραρτήματος Ρομά του Κέντρου Κοινότητας της ΔΗ.Κ.Ε.ΦΑ, θα απασχολήσουν δημιουργικά τους μικρούς μας φίλους με :
Μουσική, χορό, αφήγηση, παιχνίδια, κατασκευές και
Το Δέντρο των ευχών
Βρες τα κρυμμένα δώρα του Άι Βασίλη

Ο Άι Βασίλης θα περιμένει και πάλι τα παιδάκια έξω από το Σπιτάκι του και όχι μόνο, για να ακούσει τις επιθυμίες και τις ευχές τους, να παραλάβει τα γράμματα τους, να φωτογραφηθεί μαζί τους και να τους μοιράσει «χριστουγεννιάτικα δωράκια», παρέα Του τα πειραχτήρια Ξωτικά που θα τους χαρίσουν στιγμές διασκέδασης και χαράς
Μουσική εκδήλωση «Χristos Gortsos and the Band”

6. Κυριακή, 26 Δεκεμβρίου 2021 – Πλατεία Λαού
Ώρα:11:30-13:30

Μουσική εκδήλωση με άρωμα Χριστουγέννων, από το καλλιτεχνικό σχήμα «Δυό Μας» (φωνή Γιώργος Αποστολόπουλος, πλήκτρα Αχιλλέας Μοχλούλης).

7. Τετάρτη, 29 Δεκεμβρίου 2021 – Πλατεία Δημαρχείου/Πλατεία Λαού
Ώρα: 16:30

Παιδική Εκδήλωση «Ο Τροχός της Τύχης» από τον Εμπορικό και Επιχειρηματικό Σύλλογο Επαρχίας Φαρσάλων (16:30-18:30), όπου μέσα από το παιχνίδι τα παιδάκια θα κερδίσουν χριστουγεννιάτικα δωράκια.
Διαδραστική παράσταση «Μαγικά Χριστούγεννα». O Δήμος Φαρσάλων θα φιλοξενήσει από τις 18:30 το απόγευμα και για δυο ώρες, την παράσταση «Μαγικά Χριστούγεννα», μια παράσταση που συνδυάζει στοιχεία θεάματος και θεάτρου, Ο Άι Βασίλης με τα Ξωτικά θα φτιάχνουν στο εργαστήριο δώρα για τα παιδιά, ενώ τα πειραχτήρια Ξωτικά θα στήσουν τη δική τους γιορτή με τα «Μαγικά Παιχνίδια». Φουσκωτές φιγούρες καρτούν που κινούνται και χορεύουν, χιονάνθρωποι, τάρανδοι και χριστουγεννιάτικοι ξυλοπόδαροι θα μεταφέρουν τη χαρά και τη γιορτινή διάθεση στα παιδιά όλων των ηλικιών.
Παράλληλα, η Σκακιστική Λέσχη Φαρσάλων, θα υλοποιήσει τη δράση «Παίζουμε σκάκι» όλοι.

8. Πέμπτη, 30 Δεκεμβρίου 2021
Ώρα: 11:00-12:00

Πρωτοχρονιάτικα κάλαντα και γιορτινά τραγούδια θα ακουστούν κέντρο της πόλης, από τη Δημοτική Χορωδία Φαρσάλων του ΟΠΑΚΠΑ ΔΦ.

9. Παρασκευή, 31 Δεκεμβρίου 2021 – Πλατεία Δημαρχείου
Ώρα 12:00-14:00

Αποχαιρετούμε την τελευταία ημέρα του χρόνου με εορταστικά τραγούδια και μελωδίες, με το μουσικό σχήμα «Δυό Μας» (φωνή Γιώργος Αποστολόπουλος, πλήκτρα Αχιλλέας Μοχλούλης).
Παράλληλα, το 2o Σύστημα Προσκόπων Φαρσάλων θα αναπτύξει τη δράση «Παραδοσιακά Παιχνίδια»

10. Κυριακή. 2 Ιανουαρίου 2022 – Πλατεία Λαού
Ώρα: 12.00 – 14.00

Καλωσορίζουμε τον Νέο Χρόνο με εορταστικές νότες και τραγούδια παρέα με τους Χρήστο Παπαχρήστο, Αρετή Παπαναστασίου και Παναγιώτη Χολέβα.
Παράλληλα, στην Πλατεία Δημαρχείου (αίθουσα Σκακιστικής Λέσχης Ισόγειο Δημαρχείου), η Σκακιστική Λέσχη Φαρσάλων ξεκινάει τριήμερο Τουρνουά Σκακιού –Πρωτάθλημα Θεσσαλίας (μόνο για Σκακιστές) με μεγάλο χορηγό το καφέ – εστιατόριο ‘’Κρούστα’’).

Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν με την τήρηση των ισχυόντων μέτρων για την αποφυγή εξάπλωσης της πανδημίας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ