ΑΘ. ΚΩΤΣΙΟΣ: ΑΠΑΙΤΟΥΝΤΑΙ ΕΥΡΥΤΕΡΕΣ ΣΥΝΑΙΝΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΜΕΣΕΣ ΛΥΣΕΙΣ ΣΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ

Ο Αθανάσιος Κώτσιος, Γενικός Σύμβουλος της Ομοσπονδίας Τραπεζοϋπαλληλικών Οργανώσεων Ελλάδος, της ΟΤΟΕ και Επικεφαλής του Νομαρχιακού Παραρτήματος της ΟΤΟΕ στον νομό Λάρισας σε δήλωσή του αναφέρει τα εξής:

Το τελευταίο διάστημα, τα εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων στην Εθνική Τράπεζα δέχονται ολομέτωπη επίθεση.
Πιστεύουμε ότι είναι θετική κάθε πρωτοβουλία που κινείται στην κατεύθυνση του να υπάρξει ανάχωμα σε αυτήν την επίθεση.

Η θέση της κίνησης «ΜΠΡΟΣΤΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟ» είναι ότι η αντίδραση των εργαζομένων στην Εθνική Τράπεζα για να είναι αποτελεσματική πρέπει να είναι συντονισμένη.
Για το λόγο αυτό είναι απαραίτητη η άμεση συγκρότηση ενός συνθετικού, αναλογικού – αντιπροσωπευτικού Προεδρείου στον ΣΥΕΤΕ, το οποίο θα συντονίσει, δυναμικά και με σοβαρότητα, τις δράσεις απέναντι σε αυτή την ανάλγητη πολιτική της Διοίκησης της Εθνικής Τράπεζας.

Είναι ανεπίτρεπτο και αδικαιολόγητο ο Σύλλογος Υπαλλήλων Εθνικής Τράπεζας Ελλάδος, ο ΣΥΕΤΕ να παραμένει ανοργάνωτος και ακέφαλος 2,5 σχεδόν μήνες μετά τις εκλογές, οι εργαζόμενοι στην Εθνική Τράπεζα να νιώθουν απροστάτευτοι μπροστά στα σχέδια της Διοίκησης και να υφίσταται ένα γενικευμένο κλίμα ανασφάλειας και αβεβαιότητας.

Η ανανεωτική κίνηση «ΜΠΡΟΣΤΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟ» αναδείχθηκε στις εκλογές του ΣΥΕΤΕ από τους συναδέλφους ξεκάθαρα η τρίτη δύναμη στον ΣΥΕΤΕ. Οι συνάδελφοι έστειλαν σαφές μήνυμα ότι η κίνησή μας πρέπει να είναι βασικός πυλώνας της λειτουργίας του ΣΥΕΤΕ, διεκδικητική δύναμη για τους εργαζόμενους και ανάχωμα στις προθέσεις της Διοίκησης για εκθεμελίωση των εργασιακών δικαιωμάτων τους.

Εμείς θα είμαστε δίπλα στους εργαζόμενους ώστε να ενημερωνόμαστε για τα προβλήματά τους και να αγωνιζόμαστε για την επίλυσή τους.

Αυτός είναι άλλωστε και ο πρωταρχικός λόγος ίδρυσης της κίνησής μας. Θα είμαστε ΜΠΡΟΣΤΑ για τον Συνάδελφο και ΜΠΡΟΣΤΑ με τον Συνάδελφο, για να υπερασπιστούμε τα εργασιακά δικαιώματά του και να διασφαλίσουμε ένα αξιοπρεπές εργασιακό μέλλον για όλους μας.

Όλες οι παρατάξεις σε αυτές τις κρίσιμες στιγμές οφείλουν να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων.
Καλούμε όλους όσους εμπλέκονται θεσμικά να πάρουν θέση και να προχωρήσουμε σε συντονισμό των ενεργειών μας ώστε να αποτραπεί η ανατροπή των εργασιακών μας δικαιωμάτων.

Απαιτείται να ξεπεραστούν οι όποιες “παραταξιακές σκοπιμότητες” και οι “προσωπικές αντιπάθειες και εμπάθειες” και να υπερνικήσουμε τις λειτουργικές μας αδυναμίες, διότι αυτές μεγεθύνονται σε καιρούς ιδιαίτερα απαιτητικούς και δύσκολους όπως οι σημερινοί, υπονομεύοντας την αποτελεσματικότητα της λειτουργίας και της δράσης μας.

Διασφαλίζουμε το ΜΕΛΛΟΝ και την ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ μας

ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΠΑΙΤΟΥΝ ΕΝΑΝ ΠΙΟ ΙΣΧΥΡΟ Σ.Υ.Ε.Τ.Ε ΣΤΗΝ ΚΡΙΣΙΜΗ ΑΥΤΗ ΕΠΟΧΗ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ