ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΠΗΡΑΝ ΑΡΟΝ – ΑΡΟΝ ΠΙΣΩ ΤΗΝ ΕΓΚΡΙΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΒΙΝΤΕΟ ΓΟΝΙΜΟΤΗΤΑΣ

Την ανάκληση της έγκρισης του Εκπαιδευτικού Προγράμματος του Μη Κερδοσκοπικού Σωματείου «Ελληνική Εταιρεία Προγεννητικής Αγωγής» ανακοίνωσε το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής (ΙΕΠ), μετά τις έντονες αντιδράσεις που προκάλεσαν βίντεο της Εταιρείας Προγεννητικής Αγωγής που αναπαράγουν τη θεωρία του «αγέννητου παιδιού», ότι η ζωή του βρέφους δηλαδή αρχίζει με τη σύλληψη.

Τα βίντεο, όπου αναγράφεται «Εκπαιδευτικό video για λογαριασμό του Υπουργείου Παιδείας με θέμα την Προγεννητική Αγωγή», είχαν πάρει έγκριση από το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής, το οποίο υπάγεται στο υπουργείο Παιδείας.

Άμεση ήταν η αντίδραση του εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Νάσου Ηλιόπουλου που έγραψε στο Twitter:

«’Αλλο ένα σκοταδιστικό, αντιεπιστημονικό, προσβλητικό για τα δικαιώματα των γυναικών πρόγραμμα της κυβέρνησης Μητσοτάκη αποσύρεται άρον άρον χάρη στην αντίδραση κοινωνίας των πολιτών & μέσων κοινωνικής δικτύωσης. Το φως αποδεικνύεται για άλλη μία φορά πιο δυνατό από το σκοτάδι», ανάρτησε στον δικό του λογαριασμό στο Twitter ο Αλέξης Τσίπρας.

Για «μεσαιωνικές αντιλήψεις του ΙΕΠ, που για μία ακόμα φορά αποδεικνύει την πλήρη άγνοια και αδιαφορία του για παιδαγωγικά ζητήματα», έκανε λόγο η ΟΛΜΕ συμπληρώνοντας πως «είναι θλιβερό, την εποχή που καταγράφονται συνεχώς γυναικοκτονίες, βιασμοί και κακοποιήσεις, το ΥΠΑΙΘ, μέσω του ΙΕΠ, να προωθεί απόψεις που δηλητηριάζουν τα παιδιά μας και καταπατούν ανθρώπινα δικαιώματα».

«Το σχολείο οφείλει ως φορέας γνώσης να διδάσκει μόνο επιστημονικά τεκμηριωμένα δεδομένα και ως φορέας κοινωνικοποίησης να διαπαιδαγωγεί τους μαθητές και τις μαθήτριες με τις πανανθρώπινες αξίες, όπως η ισότητα, ο σεβασμός στη διαφορετικότητα και η αλληλεγγύη. Απαιτούμε να αποσυρθεί τώρα η απαράδεκτη εγκύκλιος του ΥΠΑΙΘ», τονίζει στην ανακοίνωσή της η ΟΛΜΕ.

«Το πρόγραμμα “προγεννητικής αγωγής” για μαθητές Γυμνασίου, που προβάλλει σκοταδιστικές θεωρίες, επιτέλους αποσύρεται. Η ιδεοληψία και η αναχρονιστική λογική του Υπουργείου Παιδείας οδηγούν σε ακραίες και επικίνδυνες επιλογές. Τα αντανακλαστικά της κοινωνίας αναγκάζουν την Υπουργό Παιδείας σε ανώμαλη προσγείωση και αναδίπλωση», δήλωσε η Χαρά Κεφαλίδου από το Κίνημα Αλλαγής.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ