ΝΕΟ ΑΞΟΝΙΚΟ ΣΤΟ ΓΝΛ ΖΗΤΗΣΕ ΑΠΟ ΤΟΝ Θ. ΠΛΕΥΡΗ Ο ΧΡ. ΚΕΛΛΑΣ

Συνάντηση στο Υπουργείο Υγείας είχε ο ιατρός και αν. Γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ, Βουλευτής Ν. Λάρισας, Χρήστος Κέλλας, με τον Υπουργό Θάνο Πλεύρη, με αφορμή το θέμα, που δημιουργήθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας (ΓΝΛ), με τη βλάβη του αξονικού τομογράφου. Επιπλέον, συζήτησαν για το νομοσχέδιο του ΕΟΠΥΥ, το οποίο έρχεται τις επόμενες μέρες προς ψήφιση στη Βουλή, και για την ενίσχυση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας (ΠΦΥ).

Ο Λαρισαίος πολιτικός τόνισε στον Υπουργό την αδήριτη ανάγκη αντικατάστασης του υπάρχοντος αξονικού τομογράφου με καινούριο. Ο κ. Πλεύρης απάντησε ότι από αύριο τίθεται σε λειτουργία ο αξονικός μετά την επισκευή του και προκηρύσσεται άμεσα μειοδοτικός διαγωνισμός για την αντικατάστασή του.

Ο Υπουργός Υγείας, εν συνεχεία, ενημέρωσε τον Λαρισαίο ιατρό για το νομοσχέδιο του ΕΟΠΥΥ, που πρόκειται να κατατεθεί εντός των επόμενων ημερών στη Βουλή και περιλαμβάνει:

α) προσλήψεις ιατρών.

β) διοικητικές αλλαγές.

γ) μείωση του clawback εισάγοντας ποιοτικά κριτήρια στον εξοπλισμό των εργαστηρίων.

δ) έλεγχο σε πραγματικό χρόνο (real time).

Οι δύο άνδρες συζήτησαν, επίσης, γενικότερα θέματα, που αφορούν την ενίσχυση της ΠΦΥ και θέματα προσωπικού, σχετικά με τα δύο νοσοκομεία της Λάρισας.

Τέλος, εστίασαν στην πορεία της πανδημίας, επισημαίνοντας τη σταθερή βελτίωση των επιδημιολογικών δεδομένων, σε συνδυασμό με την αντίστοιχη χαλάρωση των μέτρων, που μας καθιστούν αισιόδοξους για το μέλλον.

Ο αν. Γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ ευχαρίστησε τον Υπουργό για τη συνεργασία και την άμεση ανταπόκρισή του στην επίλυση του προβλήματος με τον αξονικό τομογράφο του ΓΝΛ και συμφώνησαν να βρίσκονται σε τακτική επαφή, τόσο για την επίλυση ζητημάτων που αφορούν τις μονάδες Υγείας του Νομού Λάρισας, όσο και την προώθηση μεταρρυθμιστικών εγχειρημάτων που αφορούν το νέο ΕΣΥ για την καλύτερη εξυπηρέτηση των ασθενών.

ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ Paidis.com