ΈΝΑΣ ΧΡΟΝΟΣ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΟ ΣΕΙΣΜΟ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ

Δήλωση της βουλευτή Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. Αννας Βαγενά 

Σήμερα, συμπληρώνεται ένας χρόνος από τον καταστροφικό σεισμό που έπληξε το νομό μας στις 03/03/2021. Η σκέψη μας και οι προσπάθειές μας, οι δικές μου και του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, όλον αυτόν το χρόνο, ήταν και είναι κοντά στους σεισμοπαθείς των χωριών μας, που τόσο πολύ δοκιμάστηκαν από τον σεισμό.

Δυστυχώς, ένα χρόνο μετά, πολλοί απ’αυτούς μένουν ακόμα σε κοντέινερς, ενώ η διαδικασία για την αποκατάσταση της περιουσίας τους είναι πολύ χρονοβόρα.

Εν τω μεταξύ, οι τιμές των οικοδομικών υλικών έχουν εκτοξευθεί στα ύψη και, μαζί με την ενεργειακή κρίση και τον πρόσφατο πόλεμο στην Ουκρανία, θ’ανεβούν ακόμα περισσότερο, φοβάμαι, λοιπόν, ότι οι αποζημιώσεις δεν θα είναι αρκετές για να ολοκληρωθούν οι εργασίες αποκατάστασης.

Επίσης, όπως έχω πει κι άλλη φορά, εκτός από το Δημοτικό Σχολείο του Δαμασίου, που ξαναχτίστηκε με χρήματα χορηγίας, και το οποίο έσπευσε να εγκαινιάσει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, λειτουργώντας με ξένα κόλλυβα, για τα άλλα σχολεία που έχουν υποστεί ζημιές, π.χ το Δημοτικό Σχολείο Φαλάνης, το μέλλον είναι άδηλο.

Και βέβαια, το περίφημο «χαντάκι της ντροπής», έξω από τον καταυλισμό στο Δαμάσι, παραμένει στην ίδια τραγική κατάσταση: ακάλυπτο, όπως δείχνει και η πρόσφατη φωτογραφία, κι επικίνδυνο για την ασφάλεια και την υγεία των κατοίκων.

Η φωτογραφία, εξαιρετικά αφιερωμένη σε όλους τους αρμόδιους.