ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΩ ΣΤΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΑΡΧΗΓΩΝ

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου των Οικολόγων ΠΡΑΣΙΝΩΝ για τη δήλωση του πρωθυπουργού

Με μια ρητορική που σε καμία περίπτωση δεν συνάδει με ένα δημοκρατικό πολίτευμα, ο σημερινός πρωθυπουργός της χώρας, αγνοώντας επιδεικτικά του πολιτικούς αρχηγούς, αλλά και το ΚΥΣΕΑ, αποφάσισε να εμπλέξει τη χώρα μας σε έναν πόλεμο που φοβόμαστε ότι θα έχει αρνητικές συνέπειες για τη χώρα.

Αυτό που θα πρέπει ο Έλληνας Πρωθυπουργός να βάζει πάνω από όλα είναι η ασφάλεια και η ευημερία των Ελλήνων πολιτών και των οικογενειών τους. Η στρατηγική, σε ένα τέτοιο τόσο σημαντικό θέμα, όπως η αποστολή πολεμικού υλικού και στρατού στον πόλεμο της Ρωσίας με την Ουκρανία, δεν μπορεί να είναι ατομική. Είναι απόφαση που θα πρέπει να έχει ληφθεί μετά από διάλογο με όλα τα κόμματα του δημοκρατικού τόξου του ελληνικού κοινοβουλίου. Πιστοί στις αρχές του ειρηνιστικού κινήματος, οι Οικολόγοι ΠΡΑΣΙΝΟΙ ζητούμε εκ νέου την άμεση παύση του πολέμου και καλούμε τον Πρωθυπουργό να φροντίσει για την άμεση και ασφαλή επιστροφή όσων ομογενών επιθυμούν να επιστρέψουν από την Ουκρανία.

Απαιτείται διπλωματία, ευστροφία και θάρρος. Καλούμε τον Πρωθυπουργό της χώρας να προχωρήσει σε σύγκληση συμβουλίου πολιτικών αρχηγών.

Κύριε Μητσοτάκη, αφήστε να κρίνει η ίδια η ιστορία αν σταθήκατε με τις επιλογές σας στη σωστή πλευρά.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ