ΔΗΜΟΣ ΛΑΡΙΣΑΙΩΝ: ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΟΙ ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΣΤΙΣ ΟΜΑΔΕΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ ΤΡΙΤΗΣ ΗΛΙΚΙΑΣ “ΜΕΓΑΛΩΝΩ ΚΑΙ ΑΛΛΑΖΩ”

Σε συνέχεια της επιτυχημένου προγράμματος “Σχολές Γονέων”, το Πανεπιστήμιο των Πολιτών του Δήμου Λαρισαίων ανακοινώνει την έναρξη ομάδων επικοινωνίας ατόμων 3ης ηλικίας “Μεγαλώνω και αλλάΖΩ”. Το πρόγραμμα υλοποιείται από τα ΚΑΠΗ της Διεύθυνσης Κοινωνικής Πολιτικής και Πρόνοιας και το Τμήμα Δια Βίου Μάθησης της Διεύθυνσης Παιδείας.

Σκοπός των ομάδων είναι να υποστηρίξουν τη προσαρμογή των ηλικιωμένων σε αυτή τη φάση της ηλικίας τους, να ενισχύσουν μια θετική και αισιόδοξη στάση ζωής αλλά και να εξοικειωθούν στην επίλυση θεμάτων που σχετίζονται με τις διαπροσωπικές τους σχέσεις, με την οικογένειά τους, με την υγεία τους κ.α.

Οι συναντήσεις θα έχουν βιωματικό χαρακτήρα, γεγονός που σημαίνει ότι σε ένα ασφαλές και ζεστό περιβάλλον, οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να μοιραστούν προσωπικές εμπειρίες και να συζητήσουν, με την καθοδήγηση έμπειρων κοινωνικών επιστημόνων, για θέματα που τους ενδιαφέρουν όπως “επικοινωνία στην οικογένεια”, “μοναξιά – μοναχικότητα”, “φοβίες” ή άλλα που μπορεί να προκύψουν από τις ανάγκες των συμμετεχόντων.

Οι ομάδες θα πραγματοποιούνται πρωινές ή απογευματινές ώρες στο Κέντρο Δια Βίου Μάθησης του Δήμου Λαρισαίων (Αιόλου 4, 1ος όροφος).

Αιτήσεις υποβάλλονται:

Ηλεκτρονικά έως 23 Μαρτίου στον ακόλουθο σύνδεσμο (google forms):https://docs.google.com/forms/d/1SUqAWRZqYbYSjuChuW9dNjftvwmNxX6bS-uELP8a6Ac/edit
στo 3o ΚΑΠΗ του Δήμου Λαρισαίων, τηλ.: 2410286576
στο Τμήμα Δια Βίου Μάθησης του Δήμου Λαρισαίων, 2410680249, 2410680250 email: learning-city@larissa.gov.gr, Facebook: Larissa Learning City – Η Πόλη που Μαθαίνει

Την επιστημονική εποπτεία του προγράμματος έχει η κα Κυρίτση Ιωάννα, M.med.sc. Κοινωνικής Ψυχιατρικής-Παιδοψυχιατρικής, Ψυχοθεραπεύτρια.

Οι εκπαιδευόμενοι υποχρεούνται να διαθέτουν πιστοποιητικό εμβολιασμού έναντι του COVID-19 ή βεβαίωση νόσησης τελευταίου εξαμήνου ή βεβαίωση αρνητικού εργαστηριακού ελέγχου (rapid test ή PCR) που διενεργείται έως και σαράντα οκτώ (48) ώρες πριν από κάθε εκπαιδευτική συνά-ντηση. (ΚΥΑ Αριθμ. Δ1α/ΓΠ.οικ.55254 (ΦΕΚ 4187/Β’/10.09.2021))

 

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ