ΔΗΜΟΣ ΤΕΜΠΩΝ: ΣΟΒΑΡΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΡΟΚΑΛΕΣΕ ΣΤΙΣ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ Ο ΠΑΓΕΤΟΣ

Σοβαρά προβλήματα, φαίνεται να δημιούργησε ο ισχυρός παγετός και οι αρνητικές θερμοκρασίες που επικράτησαν τις δύο τελευταίες ημέρες, στις δενδροκαλλιέργειες αμυγδαλιάς, πρώιμες βερικοκιές και ροδακινιές στην περιοχή του Δήμου Τεμπών.

Ο Δήμαρχος Τεμπών, Γιώργος Μανώλης είναι σε συνεχή επικοινωνία με τον Προϊστάμενο του Υποκαταστήματος ΕΛΓΑ Λάρισας και με τους Γεωπόνους του Δήμου, ώστε να καθοριστεί το πλαίσιο των ενεργειών.

Σε δήλωσή του ο κ. Μανώλης αναφέρει: «η αγωνία των δενδροκαλλιεργητών αμυγδάλου, είναι έκδηλη για ζημιές από τον παγετό, ιδιαίτερα εκείνων που καλλιεργούν την ποικιλία Τέξας, που βρίσκεται αυτό το διάστημα σε πλήρη ανθοφορία, αλλά και των δενδροκαλλιεργητών πρώιμων ποικιλιών βερικοκιάς και ροδακινιάς. Ωστόσο και στις πιο όψιμες ποικιλίες είναι πιθανό να παρουσιαστούν προβλήματα μόλις ανοίξουν τα μπουμπούκια, αφού αυτό το έργο το έχουν δει πολλές φορές τα τελευταία χρόνια οι αγρότες.

Το πιο ανησυχητικό, είναι το γεγονός ότι οι χαμηλές(αρνητικές) θερμοκρασίες και προχθές αλλά χθες ξεκίνησαν από τις 9 το βράδυ, καθώς είχαμε ξαστεριά και άπνοια και συνεχίστηκαν μέχρι τις 8 το πρωί, είχε δηλαδή μεγάλη διάρκεια.

Το χειρότερο είναι ότι οι συγκεκριμένοι παραγωγοί βρίσκονται υπό συνεχή πίεση καθώς εάν επιβεβαιωθούν οι πρώτες εκτιμήσεις, θα έχουν υποστεί ζημιά στις καλλιέργειες τους για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά.

Ως Δημοτική Αρχή στεκόμαστε δίπλα στους ανθρώπους αυτούς, τους στηρίζουμε στο μέτρο των δυνατοτήτων μας και διεκδικούμε μαζί τους την άμεση καταγραφή των ζημιών και αποζημιώσεων, ώστε να μπορέσουν να επιβιώσουν».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ