ΠΡΩΤΟΦΑΝΕΣ ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΣΠΡΑΞΟΥΝ ΤΗΝ ΕΙΔΙΚΗ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΣΤΟ ΒΑΜΒΑΚΙ ΠΑΡΑΓΩΓΟΙ ΠΟΥ ΕΠΛΗΓΗΣΑΝ ΑΠΟ ΑΚΡΑΙΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ

Αναφορά προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Γ. Γεωργαντά κατέθεσε ο Β. Κόκκαλης

Εξηγήσεις ζητά ο βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ. κ. Βασίλης Κόκκαλης, από τον υπουρ-γό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Γιώργο Γεωργαντά για τον αποκλεισμό από την πλη-ρωμή ειδικής ενίσχυσης βάμβακος χιλιάδων παραγωγών στη Θεσσαλία, οι οποίοι επλήγησαν από ακραία καιρικά φαινόμενα.

Ο κ. Κόκκαλης κατέθεσε στο κυβερνητικό στέλεχος ως αναφορά, δημοσίευμα με ανακοίνωση – καταγγελία της Προοδευτικής Αγροτικής Κίνησης (ΠΑΚ) Θεσσαλίας, σύμφωνα με την οποία για πρώτη φορά στα χρονικά της Θεσσαλίας, θα μείνουν απλήρωτοι χιλιάδες βαμβακοπαραγωγοί από την Ειδική ενίσχυση βάμβακος.

Απλήρωτοι θα μείνουν βαμβακοκαλλιεργητές που επλήγησαν τόσο από τα ακραία καιρικά φαι-νόμενα του Ιουνίου όσο και του Σεπτεμβρίου. Δεδομένης της παραγωγής ποσότητας κατώτερης του προβλεπόμενου ορίου κιλών της Π.Ε. που ανήκουν, αποκλείστηκαν χιλιάδες πληττόμενοι βαμβακοπαραγωγοί από την λήψη της ειδικής ενίσχυσης βάμβακος του 2021.

Η πολιτική ηγεσία παρέλειψε προκλητικά να μεριμνήσει για τη λήψη πολιτικής απόφασης που να επιλύει το θέμα των υπολειπόμενων κιλών των βαμβακοπαραγωγών και να λάβει υπόψη τη δήλωση των παραγωγών στον ΕΛΓΑ και όχι να αναμένει τις εξατομικευμένες εκτιμήσεις και την έκδοση των πορισμάτων.»

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ

loading...