Ο ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΡΟΥΠΑΚΙΑΣ ΝΕΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΣΘΕΒ

Δείτε ποιοί εκλέγονται στη διοίκηση του Συνδέσμου

Στην εκλογή νέας διοίκησης και νέου προέδρου προχώρησαν σήμερα τα μέλη του ΣΘΕΒ που συμμετείχαν στην Ετήσια Γενική Συνέλευση του συνδέσμου που πραγματοποιήθηκε στο Ξενοδοχείο «Larissa Imperial» (Φαρσάλων 182, Λάρισα), με τη συμμετοχή εκπροσώπων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και της Ελληνικής Κυβέρνησης.

Στις εργασίες της κλειστής συνέλευσης διενεργήθηκαν οι οι αρχαιρεσίες για την ανάδειξη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου για την τριετία 2022-2025 καθώς και του Γενικού Συμβουλίου. Βάσει των αποτελεσμάτων νέος πρόεδρος του ΣΘΕΒ για την επόμενη τριετία είναι ο κ. Γεώργιος Ρουπακιάς.

Το νέο Δ.Σ έχει ως εξής:

Πρόεδρος: ΡΟΥΠΑΚΙΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ (ΠΡΟΚΕΛ Α.Ε.)

Αντιπρόεδρος: ΚΑΡΚΑΝΙΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ (ΚΑΡΚΑΝΙΑΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ)

Αντιπρόεδρος: ΜΠΡΕΤΑΣ ΒΑΪΟΣ (BRETAS ΕΠΕ)

Αντιπρόεδρος: ΣΑΓΡΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ (ΜΕΤΑΛΛΕΜΠΟΡΙΚΗ A.E.)

Γεν. Γραμματέας: ΓΙΑΚΟΥΒΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ (ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ)

Οικ. Επόπτης: ΓΟΥΓΟΥΛΙΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ (ΕΥΡΩΓΝΩΣΗ ΕΠΕ)

Μέλος: ΓΚΑΓΚΟΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ (HELLAS STONES)

Μέλος: ΔΟΝΤΑΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ (ΕΠΙΛΕΚΤΟΣ ΚΛΩΣΤΟΫΦΑΝΤΟΥΡΓΙΑ ΑΕΒΕ)

Μέλος: ΛΑΜΠΡΟΥΛΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ (ΟΠΟΡΕΛΛΟ AEBE)

Μέλος: ΜΠΙΖΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ (ΜΠΙΖΙΟΣ Α.Ε.)

Μέλος: ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ (ΑΦΟΙ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΗ Α.Ε.)

ΓΕΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Το Γενικό συμβούλιο του ΣΘΕΒ είναι:

1. Αδαμόπουλος Γιώργος (ALFA WOOD Α.Ε.)

2. Ανατολίτης Μιχάλης (ALFA SEEDS AE)

3. Γιαννίτσης Γιώργος (ΟΜΗΡΟΣ ΑΕ)

4. Γουργιώτης Κωνσταντίνος (ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΑΕ)

5. Καντώνιας Ιωάννης του Στυλιανού (ΕΧΑLCO SA)

6. Καντώνιας Ιωάννης του Ξενοφώντος (COSMOS ALUMINIUM SA)

7. Καλφούντζος Παναγιώτης (ΑΓΡΟ – ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ)

8. Καραμπινάς Δημήτρης (ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ GROUP ΙΚΕ)

9. Λάππας Αναστάσιος, (Συνεταιριστική Τράπεζα Θεσσαλίας)

10. Νταναβάρας Νικόλαος (SYNTHESIS)

11. Σίνης Ιωάννης (ΣΙΝΗΣ Ι. & ΣΙΑ Ο.Ε.)

12. Λευκαδίτης Ελευθέριος (ΛΕΥΚΑΔΙΤΗΣ ΑΕ)

13. Μανουάχ Μωυσής (ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΜΑΝΟΥΑΧ ΜΩΥΣΗΣ – M&Μ)

14. Μακρανδρέου Μάριος Εμπορικός Διευθυντής (ΕΤΒΑ ΒΙΠΕ ΑΕ.) 6944537381

15. Μάρκου Βασίλης (ΒΙΟΛΑΡ ΑΕ)

16. Μπακογιάννης Κωνσταντίνος (ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΑ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ)

17. Παπαϊωάννου Μιχάλης (ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ ΙΚΕ)

18. Πέτρου Γιώργος (ΖΥΘΟΠΟΙΕΙΑ ΠΗΝΕΙΟΥ ΙΚΕ) (info@pineiosbrewery.gr)

19. Πούλιος Αθανάσιος (ΜΑΧΙ ΑΕ)

20. Πρασσάς Αναστάσιος (HERSA AE)

21. Ρώμνιος Γιώργος (ΜΠΕΤΤΙΝΑ ΑΕΒΕ) gromnios@bettina.gr

22. Σακελλαρίου Αλέξανδρος (COUGAR AE)

23. Σουλιώτης Χρήστος (ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΩΝ ΤΟΜΑΤΟΠΑΡΑΓΩΓΩΝ)

24. Σούρλας Δημήτριος (ΣΟΥΡΛΑ ΑΦΟΙ ΑΕ)

25. Σταγιάννης Απόστολος (ΛΟΓΙΣΤΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ)

26. Τσαγκούλης Στέργιος (ΙΝΤΕRCOMM FOODS AE)

27. Τσιτσιρίγγος Χρήστος (ΟΙΝΟΠΟΙΗΤΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΤΥΡΝΑΒΟΥ)

28. Φαλτάκας Ευθύμιος (ΦΑΛΤΑΚΑΣ AE)

29. Φρόνιμος Παναγιώτης (ΕΛΒΑΚ Α.Ε.) panayiotis.fronimos@elbak.gr

30. Χριστόφορος Στέλιος (LOGON ΕΦΑΡΜΟΓΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ)

Εκπρόσωποι Κλαδικών Συνδέσμων

1. Βασδαβάνου Παρασκευή (ΕΝΑΠΑΠΕ)

2. Αντώνης Σιάρκος (ΠΕΕΕΒ – εκπρόσωπος κλαδικού συνδέσμου)

3. Δημήτριος Μίχος (ΕΕΒΙΠΕΛ)

1. Ελενα Καματέρη (Γεν. Διευθύντρια ΣΘΕΒ)

2. Ρώμνιος Νίκος (Πρώην Πρόεδρος)

3. Βαλαβάνης Ηλίας (Πρώην Πρόεδρος)

4. Χαρμάνης Ευριπίδης (Πρώην Πρόεδρος)

5. Δοντάς Απόστολος (Πρώην Πρόεδρος)

6. Αχιλλέας Νταβέλης (Πρώην Πρόεδρος).

Χαιρετισμοί

Στην ανοικτή συνέλευση που ακολούθησε ο νέος πρόεδρος κ. Γιώργος Ρουπακιάς στο χαιρετισμό του μεταξύ άλλων ανέφερε:

Ο Γ. ΡΟΥΠΑΚΙΑΣ

Σήμερα αναλαμβάνω την ύψιστη τιμή να υπηρετήσω τον Σύνδεσμο Θεσσαλικών Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών από την θέση του Προέδρου. Απέρχομαι από ένα Διοικητικό Συμβούλιο του οποίου αποτέλεσα μέλος και το έργο του μας κάνει όλους υπερήφανους.

Εμείς, το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου μας, με τη νέα ανανεωμένη του σύνθεση, με μέλη που στην πλειονότητά τους είναι εκπρόσωποι δυναμικών βιομηχανικών επιχειρήσεων της Θεσσαλίας, θα συνεχίσουμε το έργο των προηγουμένων διοικήσεων.

Η πορεία του ΣΘΕΒ μέχρι σήμερα χαρακτηρίζεται από την ικανότητά του να παρακολουθεί και να αναλύει τις οικονομικές και κοινωνικές εξελίξεις, να συνειδητοποιεί έγκαιρα τις επερχόμενες αλλαγές και να εναρμονίζει τις παρεμβάσεις του με τις αντικειμενικές επιταγές της πραγματικότητας.

Στο σημείο αυτό θα ήθελα να σας παρουσιάσω τους κύριους στόχους καθώς και τις πρωτοβουλίες που προτιθέμεθα ως Διοικητικό Συμβούλιο να αναλάβουμε:

1. Θα είμαστε στο πλευρό των Θεσσαλικών Βιομηχανιών και Επιχειρήσεων μέσα από δράσεις και παρεμβάσεις, βοηθώντας τους να αντιμετωπίσουν τις αντίξοες συνθήκες μέσα στις οποίες καθημερινά επιχειρούν.
2. Θα συμβάλλουμε στη δικτύωση μεταξύ των επιχειρήσεων μελών τού Συνδέσμου και θα ενθαρρύνουμε τις συνέργειες και την συνένωση δυνάμεων των Θεσσαλών επιχειρηματιών για την ανάπτυξη τόσο των δικών τους επιχειρήσεων, όσο και για την ανάδειξη κοινών επενδυτικών πρωτοβουλιών.
3. Θα καταθέσουμε προτάσεις στην κεντρική διοίκηση, καθώς και στις περιφερειακές και τοπικές αρχές, με στόχο τη δημιουργία ενός ελκυστικού και δυναμικού οικονομικού περιβάλλοντος ώστε η Θεσσαλία να αποτελέσει πόλο ανάπτυξης και επενδυτικών ευκαιριών.
4. Θα υποστηρίξουμε την υγιή επιχειρηματικότητα, θα αναδεικνύουμε τη σημασία της κοινωνικής εταιρικής ευθύνης και της σύγχρονης επιχειρηματικής ηθικής, συμβάλλοντας έτσι στην βιώσιμη ανάπτυξη και την κοινωνική συνοχή.
5. Θα προβάλλουμε την επιχειρηματικότητα ως πρότυπο ανάπτυξης και ευημερίας για την κοινωνία, ικανή να προσελκύσει τους νέους μας ώστε να αποτελέσει γι’ αυτούς τη διέξοδο για δημιουργία. Έτσι θα αναδειχθεί η σύγχρονη επιχείρηση ως το υπόδειγμα ομαδικής δουλειάς, παραγωγικότητας, οργάνωσης, μακρόπνοου σχεδιασμού και αποτελεσματικότητας για ολόκληρη την κοινωνία.
6. Θα είμαστε αρωγοί και συμπαραστάτες σε κάθε εθνική προσπάθεια για τον εκσυγχρονισμό και την ανόρθωση της ελληνικής οικονομίας.

Ο ΑΧ. ΝΤΑΒΕΛΗΣ

Χαιρετισμό απηύθυνε και ο απερχόμενος πρόεδρος Αχ. Νταβέλης ο οποίος τόνισε τα παρακάτω:

“Τα τελευταία έξι χρόνια είχα τη χαρά και την τιμή να εκπροσωπώ και να συντονίζω την πορεία και τις δράσεις ως Πρόεδρος του Συνδέσμου Θεσσαλικών Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών.

Ήταν έξι χρόνια γεμάτα πρωτόγνωρες προκλήσεις, που μας έκαναν ανθεκτικότερους, σοφότερους και ικανότερους να αντιμετωπίζουμε κάθε δυσκολία.

Όλα αυτά τα χρόνια ο Σύνδεσμος προσέφερε έργο υπεύθυνο, πολύπλευρο και συνεπές, προσαρμοσμένο στις ανάγκες και τα προβλήματα της επιχειρηματικής κοινότητας, τα οποία ειδικά σήμερα και υπό τις παρούσες συνθήκες λόγω του πολέμου και της συνεχιζόμενης πανδημίας η στήριξη που παρέχει ο Σύνδεσμος στα μέλη του είναι ιδιαιτέρως σημαντική.

Η πορεία του ΣΘΕΒ μέχρι σήμερα χαρακτηρίζεται από την ικανότητά του να παρακολουθεί και να αναλύει τις συνεχείς οικονομικές και κοινωνικές αλλαγές, να συνειδητοποιεί έγκαιρα τις επερχόμενες εξελίξεις και να εναρμονίζει τις παρεμβάσεις του με τις αντικειμενικές επιταγές της πραγματικότητας.

Όλα αυτά πραγματοποιήθηκαν με τη συμβολή πολλών συνεργατών και φίλων, τους οποίους ευχαριστώ θερμά.

Ευχαριστώ ιδιαίτερα όλους τους συναδέλφους μου, τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του ΣΘΕΒ κατά την περίοδο 2016–2022, καθώς και εκείνους που συμμετείχαν στο Γενικό Συμβούλιο για το ήθος, τη στήριξη και τη δυναμική που έδειξαν για τη μέχρι τώρα πορεία.

Ευχαριστώ τους πρώην Πρόεδρους του ΣΘΕΒ για την τιμή να είμαι ένας εξ αυτών.

Θέλω να ευχαριστήσω επίσης την Διοίκηση του ΣΕΒ και ιδιαίτερα τους κκ Θ. Φέσσα, Δ. Παπαλεξόπουλο και Ευθύμιο Βιδάλη καθώς και τον Αντιπρόεδρο του ΣΕΒ και μη αιρετό μέλος του Δ.Σ. του ΣΘΕΒ κ. Σπύρο Θεοδωρόπουλου για τη συνεχή στήριξη και αέναη παρουσία στην κοινή μας πορεία.

Ευχαριστώ εξίσου τα στελέχη της Υπηρεσίας του ΣΘΕΒ για το ήθος τους, την πίστη τους στον Σύνδεσμο και την κατάθεση ψυχής που τόσες φορές κάνουν. Είναι μία καταπληκτική ομάδα με πολύ ταλέντο αλλά και τεράστιες δυνατότητες.

Αισθάνομαι ιδιαίτερα ευτυχής που τα τελευταία χρόνια αφιέρωσα σημαντικό μέρος του χρόνου και της ενέργειάς μου στην προεδρία του ΣΘΕΒ. Ελπίζω ότι τα αποτελέσματα της δουλειάς όλων μας δικαιώνουν την εμπιστοσύνη που μας έδειξαν τα μέλη μας και αυτό αποδεικνύεται από την προσέλκυσή νεών μελών κατά την διάρκεια της θητείας μου αλλά και των δράσεων μας.

Θεωρώ πως καταφέραμε με σημαία την συλλογικότητα και βασικό εργαλείο την πολυπόθητη συνέργεια να αγκαλιάσουμε όλες τις θεσσαλικές επιχειρήσεις εγκαθιδρύοντας μια νέα αντίληψη.

Παράλληλα προσπαθήσαμε να εγκαθιδρύσουμε την ιδέα της επιχειρηματικότητας ως ύψιστο κοινωνικό αγαθό σε συνάρτηση με την παραγωγή του πλούτου, ως βασικό συστατικό της Κοινωνικής ευημερίας.

Σήμερα, αντιμετωπίζουμε νέες μεγάλες οικονομικές, υγειονομικές, και γεωπολιτικές προκλήσεις.

Η πανδημία και ο πόλεμος στην Ουκρανία, δυο εξαιρετικά δυσμενή γεγονότα δυστυχώς επιτείνονται, διαμορφώνουν ταυτόχρονα προϋποθέσεις για επικείμενη επισιτιστική κρίση καθώς και περαιτέρω εμβάθυνση του ενεργειακού προβλήματος σε σημείο πρόκλησης οικονομικής ασφυξίας λόγω εκτίναξης της ακρίβειας και του πληθωρισμού.

Παρότι ως άνθρωποι και ως κοινωνία έχουμε χρέος να αισιοδοξούμε η τρέχουσα συγκυρία καθιστά έστω και βραχυπρόθεσμα την αναγκαία ευημερία σε αναγκαία επιβίωση. Γι’ αυτό χωρίς περαιτέρω απώλεια χρόνου να ξεκινήσουμε άμεσα Πολιτεία, Κοινωνία και Επιχειρήσεις μια εθνική εκστρατεία ανασυγκρότησης της ενεργειακής και παραγωγικής βάσης της Χώρας.

Όλοι οι συμπολίτες μας θα πρέπει να αντιληφθούν ότι χωρίς ταχεια και ευέλικτη ενεργειακή πολιτική και χωρίς παραγωγική εθνική επάρκεια θα ισχύσει το περίφημο γνωμικό του Ισοκράτη « Κοινή γάρ η τύχη και το μέλλον άδηλον ν».

Η επόμενη μέρα θα είναι πολύ κρίσιμη.

Συνεχίζουμε, λοιπόν, να διατηρούμε ανοιχτούς διαύλους με τα Κέντρα αποφάσεων και θα χρησιμοποιήσουμε την δύναμη της επικοινωνίας για να μεταφέρουμε τη φωνή των επιχειρήσεων και την τεράστια προσφορά τους στην Κοινωνία.

Συνεχίζουμε να αναδεικνύουμε τα προβλήματα και να αναζητούμε τις καλύτερες δυνατές λύσεις, στηρίζοντας παράλληλα τις επιχειρήσεις μέλη μας.

Συνεχίζουμε να συμμετέχουμε ουσιαστικά στο διάλογο, για τη διαμόρφωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος.

Συνεχίζουμε, λοιπόν, τις προσπάθειές μας με ξεκάθαρες προτεραιότητες.

Παραμένουμε δίπλα στις επιχειρήσεις και στηρίζουμε τον αγώνα τους με κάθε τρόπο.

Η υγιής ελληνική επιχειρηματικότητα και ο ΣΘΕΒ ως Περιφερειακός Φορέας θα είναι πάντοτε στην πρώτη γραμμή των εθνικών προσπαθειών.

Εύχομαι στο νέο Διοικητικό Συμβούλιο και τον Πρόεδρό του κάθε επιτυχία στο έργο τους.

Είμαι βέβαιος ότι θα κάνουν τον ΣΘΕΒ ακόμη πιο δυνατό και επιτυχημένο και θα βρίσκομαι ανελλιπώς πάντα δίπλα τους.

Σας ευχαριστώ όλους από το βάθος της καρδιάς μου”.

Ο Κ. ΑΓΟΡΑΣΤΟΣ

Χαιρετισμό στη συνέλευση απηύθυνε και ο περιφερειάρχης Κ. Αγοραστός τονίζοντας τα εξής:

“Οι συνεχείς, παράλληλες, απρόβλεπτες και έντονες κρίσεις των τελευταίων χρόνων αποδεικνύουν ότι βρισκόμαστε σε «τέλος εποχής» και στην αρχή μιας νέας, άγνωστης, με πολλούς αναδυόμενους κινδύνους. Το σήμερα γίνεται χθες με μεγάλη ταχύτητα. Η μόνη βεβαιότητα είναι η αβεβαιότητα. Προσωπικά έχω βγάλει τη λέξη κανονικότητα από το λεξιλόγιο μου. Δεν υπάρχει back to normal.

Η κλιματική κρίση δεν είναι μόδα. Κάποιοι βλέπουν μόνο την αύξηση της θερμοκρασίας της γης και αδυνατούν να συλλάβουν τις έντονες επιπτώσεις στα τρόφιμα και στην έλλειψη φυσικών πόρων.
Πανδημία, πόλεμος, μεταναστευτικό, ενεργειακή κρίση, επισιτιστική ανασφάλεια και το αναδυόμενο εκρηκτικό πρόβλημα του δημογραφικού στην Ελλάδα, απειλούν τα θεμέλια της οικονομίας, της ανάπτυξης και της κοινωνικής σταθερότητας.

Το μέλλον θα είναι υβριδικό αλλά χάρη στην τεχνολογία μπορούμε να κάνουμε πολλά πράγματα που στο παρελθόν αδυνατούσαμε.
Τα επόμενα 10 χρόνια εκτιμώ ότι έρχονται περισσότερες αλλαγές από αυτές που έγιναν τα προηγούμενα 100 χρόνια στην ανθρωπότητα.
Η νέα γενιά ηγετών καλείται να μάθει να αισθάνεται άνετα με όλα όσα την κάνουν να νιώθει άβολα.
Στο όνομα της ασφάλειας και της βιωσιμότητας, η μεγάλη ζωτική πρόκληση της εποχής είναι ο μετασχηματισμός της οικονομίας.
Η οικονομία που θα αναδυθεί μετά το τέλος της πανδημίας χρειάζεται να σχεδιαστεί από ανθρώπους που έχουν δεσμευτεί στην προώθηση της βιωσιμότητας.
Ο κόσμος καλείται να αναπτύξει αντοχή απέναντι στις κρίσεις, όπως το σώμα αποκτά ανοσία με το εμβόλιο απέναντι στον κορωνοιό.
Στον ταραγμένο κόσμο που ζούμε, η Ελλάδα για να μπορέσει να σταθεί, χρειάζεται να γίνει επισιτιστικά αυτάρκης, ενεργειακά κατά το δυνατόν αυτόνομη, οικονομικά και στρατιωτικά ισχυρή.
Και για αυτό το λόγο, έχει αξία για κάθε Ελληνίδα και Έλληνα, να δώσει τον δικό του αγώνα για εθνική αναδημιουργία και ανάταξη.
Η ανάπτυξη είναι ισχυρό μέσο προώθησης της Δημοκρατίας.

Η οικονομία του αύριο χρειάζεται να ρυθμιστεί προσεκτικά.
-Χρειάζεται ταχύτητα, ρυθμός, απλοποίηση και αυτοματισμός διαδικασιών.
-Το κράτος να εξαντλήσει τα περιθώρια για να στηρίξει επιχειρήσεις που κλυδωνίζονται και απειλούνται από μόνιμες βλάβες.
-Να διοχετεύσει τη στήριξη αυτή έξυπνα, στοχευμένα και με κριτήρια που να εξασφαλίζουν προοπτική επόμενης μέρας για επιχειρήσεις και εργαζόμενους.
-Η Δικαιοσύνη να είναι γρήγορη και οι νόμοι να υλοποιούνται αμέσως
-Οι πόροι που διατίθενται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και την πολιτεία να φτάνουν εγκαίρως, όσο πιο γρήγορα γίνεται, ώστε να είναι αποτελεσματικότεροι σε αυτούς που έχουν μεγαλύτερη ανάγκη.

-Ζητάμε μετάβαση στην Περιφερειακή Διακυβέρνηση γιατί μόνο έτσι πετυχαίνουμε
απλούστευση των διοικητικών ενεργειών, απλοποίηση του διοικητικού έργου, καλύτερη χρήση και αποδοτικότητα των πόρων -ανθρώπινων και δημοσιονομικών- και την δυνατότητα να αποφασίζουν αυτοί που καλούνται να υλοποιήσουν, δηλαδή οι τοπικές κοινωνίες σε θέματα ευθύνης της Περιφέρειας.

Στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, είμαστε ένα με την κοινωνία. Όλα τα έργα που σχεδιάζουμε, χρηματοδοτούμε και κατασκευάζουμε είναι έργα στα οποία διεισδύουν οι επιθυμίες των ανθρώπων.
Την τελευταία 10ετία ολοκληρώθηκαν και εξελίσσονται έργα άνω των 5 δις ευρώ με επίκεντρο τον άνθρωπο και τις ανάγκες του. Έργα που δημιουργούν συνθήκες ασφάλειας, στηρίζουν την οικονομία, προσφέρουν θέσεις εργασίας, μας πηγαίνουν όλους μαζί μπροστά:
-Προγράμματα και δράσεις στήριξης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων που οδηγούν σε επενδύσεις άνω του 1,5 δις στη Θεσσαλία
-Μέσω της Αναπτυξιακής Τράπεζας στη Θεσσαλία έχουν διατεθεί περισσότερα από 900 εκατομμύρια ευρώ για τη διαχείριση των οικονομικών επιπτώσεων της πανδημίας μέσω του ΤΕΠΙΧ, του ΤΑΔΥΜ, του ΤΜΕΔΕ, της επιστρεπτέας προκαταβολής, της ενίσχυσης εργαζομένων σε αναστολή εργασίας, των προγραμμάτων ΑΝΑΣΑ Ι και ΙΙ
-Το ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014-2020 πλησιάζει στην ολοκλήρωση του και κλείνει με απόλυτη ασφάλεια, διασφαλίζοντας ότι οι πρόσθετοι πόροι της νέας Προγραμματικής Περιόδου θα μετουσιωθούν σε νέα έργα και δεν θα αποτελέσουν έργα-ουρές της τρέχουσας Περιόδου. Η χρηματοδότηση για το ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2021-2027 είναι αυξημένη κατά 31%, το νέο Πρόγραμμα διαμορφώνεται στα 554 εκατομμύρια ευρώ και οδηγεί σε έργα αυξημένης προστιθέμενης αξίας για την κοινωνία και την οικονομία.
Και ακόμα:
-Δίχτυ κοινωνικής προστασίας και αλληλεγγύης με 230 εκατ. ευρώ για τον άνθρωπο,
-100 εκατομμύρια ευρώ για την ενίσχυση της κρατικής υγείας και την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού,
-βελτίωση της προσβασιμότητας και της ασφάλειας κυκλοφορίας,
-έργα πόσιμου ύδατος, διαχείρισης απορριμμάτων και υγρών αποβλήτων,
-ενεργειακών αναβαθμίσεων,
-ανάδειξης του πολιτισμού, του τουρισμού, του αθλητισμού,
-Βιώσιμες Αστικές Αναπλάσεις,
-έργα υποδομών για όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης,
-αντιπλημμυρικά και περιβαλλοντικά με σύμμαχο τη φύση και το περιβάλλον,
-πολιτικής προστασίας και
ένα τα μεγαλύτερα Προγράμματα Αγροτικής Ανάπτυξης στη χώρα με έργα πάνω από 1, 598 δις ευρώ που στηρίζουν την πρωτογενή παραγωγή, τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους.
Έχουμε τα εργαλεία, έχουμε σχέδιο, έχουμε φιλόδοξη στρατηγική. Έχουμε εμπιστοσύνη στο ανθρώπινο δυναμικό και τους επιχειρηματίες της Θεσσαλίας. Όλοι μαζί, αποτελούμε τους κρίκους μιας αδιάσπαστης αλυσίδας προόδου και αλληλεγγύης. Όλοι μαζί στέλνουμε ένα μήνυμα δημιουργίας με συνάφεια στη σύγχρονη πραγματικότητα, με έμφαση στη δημιουργία θετικών πόλων ανάπτυξης για όλους, με ενσυναίσθηση, ανθρωπιά και αγάπη”.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ