ΑΣΤ. ΡΟΝΤΟΥΛΗΣ: ΑΜΠΕΛΩΝΑΣ ΩΡΑ ΜΗΔΕΝ

Δήλωση του επικεφαλής της Δράσης Πολιτών στο δ.σ. του δήμου Τυρνάβου

Πολλούς μήνες πριν , είχαμε προβλέψει ότι πλησίαζε η ώρα που θα έμπαινε “λουκέτο” στα ΕΛΤΑ του Αμπελώνα . Με αγωνία , μάλιστα , καλούσαμε τη δημοτική αρχή του κ. Κόκουρα να ενεργήσει προληπτικά, με κάθε δυναμικό τρόπο, προκειμένου να αποτραπούν οι διαφαινόμενες αρνητικές εξελίξεις, που θα άφηναν μια περιοχή 8.000 περίπου κατοίκων χωρίς τη ζωτικής σημασίας ταχυδρομική υπηρεσία.

Δυστυχώς, δεν εισακουστήκαμε. Ο κ. Κόκουρας επέλεξε μια κοντόφθαλμη πολιτική εφησυχασμού, που μάλλον παρέπεμπε σε μια λογική στρουθοκαμηλισμού : αντί να κινηθεί δραστήρια, προς κάθε κατεύθυνση, για την αποσόβηση των επερχομένων δεινών, προτίμησε να βάλει το κεφάλι του μέσα στο χώμα, δίνοντας εμπιστοσύνη στις δήθεν διαβεβαιώσεις κάποιων ανωνύμων παραγόντων που διατείνονταν ότι η λειτουργία των ΕΛΤΑ στον Αμπελώνα θα έμενε άθικτη και άνευ ουδενός προβλήματος.

Τώρα, όμως , η πραγματικότητα δείχνει το οδυνηρό της πρόσωπο , καθώς με έναν αργόσυρτο, αλλά σταθερό τρόπο, ο Αμπελώνας μετατρέπεται σε χωριό που βιώνει μια συνεχή διαδικασία υπανάπτυξης και εγκατάλειψης. Η Τράπεζα έφυγε, τα ΕΛΤΑ θα υπολειτουργούν, εάν δεν κλείσουν εντελώς, η αστική ανάπλαση πήγε στις καλένδες, το αστικό και αγροτικό οδικό δίκτυο είναι τόσο προβληματικό που προκαλεί συνέχεια ατυχήματα και , για να μην συνεχίσω τον κατάλογο της ντροπής , γενικά ο Αμπελώνας έχει μπει σε μια ντροπιαστική διαδικασία συρρίκνωσης και “μαραζώματος” , που δεν ταιριάζει ούτε στην ιστορία του, ούτε στην αναπτυξιακή δυναμική που διαθέτει, αλλά δυστυχώς μια ανίκανη δημοτική αρχή αδυνατεί να φέρει στην επιφάνεια.

Αμπελώνας ώρα μηδέν, λοιπόν. Και η λύπη μας είναι μεγάλη, γιατί εμείς , ως Δράση Πολιτών , είχαμε αλλά όνειρα για τον Αμπελώνα και άλλα σχέδια. Για μας ο Αμπελώνας θα γινόταν η λοκομοτίβα που θα οδηγούσε την ανάπτυξη ολόκληρου του Δήμου Τυρνάβου , λόγω των συγκριτικών του πλεονεκτημάτων που εμείς θα αξιοποιούσαμε στο έπακρο. Για μας ο Αμπελώνας θα ήταν η αναπτυξιακή “καρδιά” του Δήμου Τυρνάβου , που θα έδινε τον ρυθμό όχι μόνο στην Οικονομία , αλλά και στην Περιβαλλοντική Αισθητική και στον τομέα του Πολιτισμού και του Αθλητισμού.

Λυπόμαστε, γιατί τα όνειρα που είχαμε για τον Αμπελώνα έμειναν απραγματοποίητα . Ευελπιστούμε ότι στο μέλλον μια άλλη δημοτική αρχή θα αντιληφθεί την κρυμμένη αναπτυξιακή δυναμική του Αμπελώνα και θα δράσει αποτελεσματικά, για να την αποκαλύψει και να την ενδυναμώσει προς όφελος όλων των δημοτών και όχι μόνο των Αμπελωνιτών.

Τουλάχιστον, εμείς αφήσαμε ως παρακαταθήκη και αψευδή μάρτυρα των προθέσεών μας για τον Αμπελώνα τις δεσμεύσεις μας στο προεκλογικό μας πρόγραμμα. Ας εμπνευστούν κάποιοι από το πρόγραμμα αυτό, για να βγει ο Αμπελώνας, αλλά και συνολικά ο Δήμος μας από το τέλμα της προϊούσας φθοράς και της καχεξίας. Η ώρα μηδέν ας γίνει ώρα ανάπτυξης και προόδου.

Οι Αμπελωνίτες το αξίζουν. Οι δημότες μας το αξίζουν.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ