ΝΑ ΚΗΡΥΧΘΟΥΝ ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΠΟΥ ΨΗΦΙΣΑΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΦΑΡΠΑΓΗ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΣΙΠΟΥΡΟ

Η πρόταση ψηφίσματος που κατέθεσε στον πρόεδρο του δ.σ. η Δημοτική Παράταξη “Δράση Πολιτών”, δια του επικεφαλής της Αστ. Ροντούλη

Το Δημοτικό Συμβούλιο Τυρνάβου κηρύσσει ως “ανεπιθύμητα πρόσωπα” τους βουλευτές του Ελληνικού Κοινοβουλίου που με την ψήφο τους αφήρεσαν την επωνυμία “τσίπουρο – τσικουδιά” από το προϊόν που παράγουν οι διήμεροι αμβυκούχοι- αμπελοκαλλιεργητές .

Η προειρημένη κατάπτυστη επιλογή των βουλευτών αυτών καταδικάζει σε συρρίκνωση τον ελληνικό αμπελώνα , μειώνει το εισόδημα χιλιάδων αγροτικών οικογενειών, σε μια δύσκολη χρονική συγκυρία , και αφαιρεί ανερυθρίαστα από τις τοπικές κοινωνίες της ελληνικής υπαίθρου μια πολιτισμική παράδοση δύο περίπου αιώνων .

Η υφαρπαγή της επωνυμίας “τσίπουρο- τσικουδιά” από τους φυσικούς δικαιούχους θα αποτελεί πάντα ένα μελανό σημείο στην πολιτική διαδρομή των βουλευτών αυτών , καθώς αγνόησαν επιδεικτικά το κοινό περί δικαίου αίσθημα και τα προβλήματα οικονομικής βιωσιμότητας που ταλανίζουν ήδη τους απασχολούμενους στον πρωτογενή τομέα της ελληνικής οικονομίας.

Στέλιος Γ. Ροντούλης
Επικεφαλής “Δράσης Πολιτών”.

Υ.Γ : Παρακαλούμε να εισαχθεί προς ψήφιση στο αμέσως προσεχές Δημοτικό Συμβούλιο και να διανεμηθεί σε όλα τα μέλη του Οργάνου.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ

loading...