ΣΤΟΧΕΥΜΕΝΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΩΝ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΑΥΤΙΣΜΟ

«Τα παιδιά με αυτισμό είναι τα δικά μας παιδιά, και ως τέτοια θα πρέπει να φροντίζουμε, από τη θέση που βρίσκεται ο καθένας μας, να αναπτύσσονται σε ένα όσο το δυνατόν πιο ευνοϊκό περιβάλλον. Η μέριμνα για τα παιδιά και τα άτομα με αυτισμό αποτελεί χρέος του κοινωνικού κράτους, αλλά και δείκτη προόδου της κοινωνίας μας. Προς αυτή την κατεύθυνση η πολιτεία οφείλει να ενισχύει στοχευμένες πολιτικές στήριξης για τα άτομα με αυτισμό, αλλά και τις οικογένειές τους, που στέκονται γενναία δίπλα στους δικούς τους ανθρώπους».

Τα παραπάνω δήλωσε ο πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης της βουλής, βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος μετά την παρουσία του στις εκδηλώσεις του Συλλόγου Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Αυτισμό του Ν. Λάρισας που πραγματοποιήθηκαν για την Παγκόσμια Ημέρα Αυτισμού, στην πλατεία Ταχυδρομείου της πόλης.

Ο Θεσσαλός πολιτικός, ανταποκρινόμενος στην πρόσκληση του Συλλόγου, παραβρέθηκε στις εκδηλώσεις, οι οποίες αποτελούν μέρος των δράσεών του για την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση της κοινωνίας των πολιτών για τον αυτισμό. Στο περιθώριο των εκδηλώσεων συνεχάρη την πρόεδρο του Συλλόγου κ. Έρη Καλογεροπούλου για την πρωτοβουλία και συζήτησε μαζί της για τις προσπάθειες που καταβάλλονται από τον Σύλλογο για την κατανόηση του αυτισμού ως κοινωνικού φαινομένου, άλλα και την αναγκαιότητα διαρκούς στήριξης των αυτιστικών ατόμων και των οικογενειών τους.

Όπως επισημάνθηκε, τα τελευταία χρόνια έχει πραγματοποιηθεί σημαντική πρόοδος σχετικά με τις δομές που υποστηρίζουν τα άτομα με αυτισμό και τις οικογένειές τους στον νομό. Ο Σύλλογος Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Αυτισμό του Ν. Λάρισας προσπαθεί να ανταπεξέλθει στις επιμέρους αντιξοότητες που προκύπτουν και προς τούτο αναμένει τόσο από την Πολιτεία να επεκτείνει το προστατευτικό της πλέγμα, όσο και από ιδρύματα με κοινωνική προσφορά να συνδράμουν στη βελτίωση της καθημερινότητας των ατόμων με αυτισμό και των οικογενειών τους.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ