ΜΑΘΗΜΑ ΣΤΟΜΑΤΙΚΗΣ ΥΓΙΕΙΝΗΣ ΣΤΟ 2ο ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΤΥΡΝΑΒΟΥ

Την Τρίτη στο 2ο Νηπιαγωγείο Τυρνάβου πραγματοποιήθηκε πρόγραμμα προληπτικής ιατρικής με αντικείμενο τη Στοματική Υγιεινή. Η δράση αυτή υλοποιήθηκε σε συνεργασία με τον Δ/ντή του Κ Υ Τυρνάβου κ. Ιωάννη Αντωνόπουλο, την οδοντίατρο κ. Κωνσταντινιά Δήμου και την επισκέπτρια Υγείας κ. Μαριάνθη Τζάτσου.

Οι μικροί μαθητές ευαισθητοποιήθηκαν σε σχέση με τη στοματική υγιεινή, για το σωστό τρόπο βουρτσίσματος των δοντιών, τα προβλήματα που προκύπτουν από την έλλειψη ολοκληρωμένης στοματικής φροντίδας ή και της κακής διατροφής, μέσω παρουσιάσεων, προσαρμοσμένου οπτικοακουστικού υλικού αλλά και παιχνιδιών.

Με ειδικά σχεδιασμένο εποπτικό υλικό (εκμαγείο, εικόνες επίδειξης βουρτσίσματος, ενημερωτικά έντυπα) η γιατρός και η επισκέπτρια Υγείας εξήγησαν στα παιδιά πως πρέπει να φροντίζουν τα δόντια τους αλλά και ποιες διατροφικές συνήθειες συνδέονται με την καλή υγεία του στόματος και των δοντιών.

Μετά την ολοκλήρωση της δράσης διανεμήθηκε σε κάθε νήπιο παιδική οδοντόβουρτσα, μια οδοντόκρεμα και ένα στοματικό διάλυμα προσφορά του κυρίου Νάκα Ν. Δ/ντή της Οδοντιατρικής Μέριμνας Αθήνας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ