ΣΤΟΝ “ΑΕΡΑ” ΠΩΛΗΤΕΣ ΛΑΪΚΩΝ ΑΓΟΡΩΝ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΛΑΡΙΣΑΣ ΚΑΙ ΤΥΡΝΑΒΟΥ

Ερώτηση κατέθεσε η Ευ. Λιακούλη

Κοινοβουλευτική παρέμβαση με την κατάθεση Ερώτησης προς όλους τους συναρμόδιους Υπουργούς πραγματοποίησε η Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής και Βουλευτής Λάρισας, Ευαγγελία Λιακούλη, φέρνοντας στη Βουλή τις έντονες διαμαρτυρίες που σημειώνονται από πωλητές λαϊκών αγορών στους Δήμους Λαρισαίων και Τυρνάβου, οι οποίοι καταγγέλλουν πως πρακτικά βρίσκονται στον “αέρα”, καθώς δεν έχουν ανανεωθεί οι άδειές τους.

Η Ε. Λιακούλη σημειώνει ότι, σύμφωνα με όσα καταγγέλλονται, το πρόβλημα γεννάται εξαιτίας δυσχερειών εφαρμογής του νέου νομοθετικού πλαισίου (του ν.4849/2021, ως ισχύει), καθώς αφήνει περιθώρια ασαφειών ως προς την εφαρμογή του και την άσκηση αρμοδιοτήτων των οικείων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Επιπλέον, υπογραμμίζει το καθεστώς έντονης αβεβαιότητας και ανασφάλειας στο οποίο έχουν περιέλθει οι συμπολίτες μας, αφού το ζήτημα συνδέεται άμεσα με τον κίνδυνο επιβολής προστίμων, και μάλιστα εν τω μέσω της σφοδρής “καταιγίδας” ακρίβειας και υπέρογκων ανατιμήσεων, με τον αγροτικό κόσμο της Θεσσαλίας, και πανελλαδικά, να έχει υποστεί διαδοχικά χτυπήματα εξαιτίας των κυβερνητικών επιλογών.

Με αυτά τα δεδομένα, η Γραμματέας της Κ.Ο. και Βουλευτής Λάρισας ζητά από την Κυβέρνηση σαφείς απαντήσεις για το προβληματικό σκηνικό που, σύμφωνα με τις καταγγελίες, έχει διαμορφωθεί αναφορικά με την ανανέωση αδειών στις λαϊκές αγορές των Δήμων Τυρνάβου και Λαρισαίων, εξαιτίας του ν.4849/2021. Καλεί τους Υπουργούς να γνωστοποιήσουν τις ενέργειες στις οποίες άμεσα θα προβούν για την άρση των αναφερόμενων δυσχερειών και την ακώλυτη νόμιμη δραστηριοποίηση των πωλητών στις εν λόγω λαϊκές αγορές.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ