ΕΡΧΕΤΑΙ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ ΜΕ ΠΤΩΣΗ ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑΣ ΛΟΓΩ ΨΥΧΡΗΣ ΛΙΜΝΗΣ

Με ζέστη θα κυλήσει η Δευτέρα με τη θερμοκρασία να φτάνει έως και τους 30 με 31 βαθμούς Κελσίου, αν και δεν θα λείψουν οι βροχές – λόγω της θερμικής αστάθειας – στο εσωτερικό της χώρας.
Στην Αττική «η μέρα ξεκινάει με πολύ καλό καιρό αλλά προς το απόγευμα θα εκδηλωθούν μπόρες και καταιγίδες οι οποίες θα είναι πιο έντονες στα βορειανατολικά του νομού», σημείωσε ο Κλέαρχος Μαρουσάκης, υπογραμμίζοντας πως «η θερμοκρασία το μεσημέρι θα φτάσει τους 29 βαθμούς Κελσίου στο κέντρο της πόλης».

Ιδιο σκηνικό θα έχουμε και στη Θεσσαλονίκη: Η μέρα ξεκινάει με ηλιοφάνεια, ενώ από το απόγευμα θα σημειωθούν καταιγίδες.

Μέσα στην εβδομάδα, ωστόσο, έρχεται ένα βαρομετρικό χαμηλό από τα βορειανατολικά της Ευρώπης, «το οποίο θα επηρεάσει και τη χώρα μας με αποτέλεσμα να έχουμε ραγδαία πτώση της θερμοκρασίας, μπόρες και τοπικές καταιγίδες, καθώς και ενισχυμένους βοριάδες στο Αιγαίο».

«Τετάρτη, Πέμπτη και Παρασκευή έρχεται η ¨”ψυχρή λίμνη”, από τη βορειανατολική Ευρώπη, θα πέσει η θερμοκρασία περίπου 8 με 10 βαθμούς Κελσίου, ενώ θα ενισχυθούν και οι βοριάδες», προειδοποίησε ο Κλέαρχος Μαρουσάκης.

Το φαινόμενο, ωστόσο, δεν θα διαρκέσει πολύ και από το Σάββατο αναμένεται βελτίωση, κατέληξε ο μετεωρολόγος.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ