ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΟΥ ΔΑΜΑΣΙΟΥ ΣΤΗ ΧΘΕΣΙΝΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Την ενόχλησή τους για τη σε βάρος τους όπως τη χαρακτήρισαν συμπεριφορά της επιτροπής ελέγχου των σεισμόπληκτων αφού δεν τους δικαιολόγησε αποζημίωση για οικοσκευή, εξέφρασαν χθες κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Τυρνάβου κάτοικοι του Δαμασίου που το προηγούμενο διάστημα έστειλαν εξώδικο στον δήμαρχο για να αναδείξουν την σε βάρος τους μεταχείριση, επιρρίπτοντας μάλιστα ευθύνες και στη δημοτική αρχή.

Οι διαμαρτυρόμενοι κάτοικοι που είχαν στο πλευρό τους τον πρόεδρο της Τ.Κ. Δαμασίου Γ. Τσανάκα και τοπικούς συμβούλους από το χωριό, υποστήριξαν ότι κανένα μέλος της επιτροπής δεν μπήκε στα σπίτια τους για να κάνει αυτοψία, ενώ υπογράμμισαν ότι άλλοι κάτοικοι του χωριού που έχουν σπίτια με τον ίδιο χαρακτηρισμό με τα δικά τους πήραν ενίσχυση για οικοσκευή και χαρακτήρισαν άδικη και ανεξήγητη αυτή τη μεταχείριση που οδηγεί σε διχασμό τους κατοίκους του χωριού.

Αφού τόνισαν ότι θα πρέπει να διορθωθεί άμεσα αυτή η αδικία ζήτησαν από το δήμαρχο να σταθεί δίπλα τους και να στηρίξει το δίκαιο αίτημά τους απαιτώντας από το κράτος να τους δώσει την ενίσχυση για οικοσκευή.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στη συζήτηση του θέματος ο δήμαρχος υποστήριξε ότι τα μέλη της επιτροπής έκαναν αυτοψία σε όλα τα σπίτια για να δεχθεί τη μήνη των αδικημένων Δαμασιωτών που υποστήριξαν σε όλους τους τόνους ότι στα σπίτια τους δεν μπήκε κανένα μέλος της επιτροπής για να κάνει αυτοψία.

Συζήτηση έγινε και για τα χρήματα του λογαριασμού που ανοίχτηκε από το δήμο για τους σεισμόπληκτους με το δήμαρχο να ενημερώνει ότι συγκεντρώθηκαν περίπου 96.000 ευρώ και το συμβούλιο να αποφασίζει τα χρήματα αυτά να δοθούν σε έργα και δράσεις για τις οποίες θα αποφασίσει αποκλειστικά το δημοτικό συμβούλιο.

Για το θέμα της αδικίας σε βάρος των συγκεκριμένων Δαμασιωτών εγκρίθηκε από το συμβούλιο πρόταση που κατέθεσε η Συν Πολιτεία την οποία ζητά να δοθούν αποζημιώσεις ενώ μπήκε και ως σημείωση η πρόταση της Δράσης Πολιτών για διαχείριση των χρημάτων βάσει αποφάσεων του δημοτικού συμβουλίου.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ