ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ: ΠΑΡΟΧΟΣ ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΕΡΙΟΥ ΑΝΑΙΡΕΙ ΜΟΝΟΜΕΡΩΣ ΙΣΧΥΟΥΣΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΜΕ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ

Επιστολή από εταιρεία πάροχο φυσικού αερίου με την οποία έχει συνάψει σύμβαση διετούς διάρκειας για σταθερό τιμολόγιο πήρε αναγνώστης της σελίδας με την οποία του έγιονε γνωστό ότι η εταιρεία αλλάζει μονομερώς το συμβόλαιο και αναπροσαρμόζει την τιμή του φυσικού αερίου προς τα πάνω επειδή υπάρχει αύξηση. Ο αναγνώστης σε κείμενό του προς το paidis.com αναφέρει:

“Όσοι έχετε εν ισχύ σύμβαση με σταθερή τιμή Φυσικού Αερίου σε συγκεκριμένο ιδιώτη πάροχο λάβατε ή θα λάβετε μια επιστολή στο λογαριασμό σας, στην οποία μονομερώς η εταιρεία θα σας λέει ότι αναπροσαρμόζει τις τιμές του συμβολαίου σας από 1.7.2022.

Εμμέσως πλην σαφώς σύμφωνα με αυτά που αναφέρει δεν την συμφέρει να σας προμηθεύει με την τιμή που κλείσατε πριν ένα χρόνο, ενώ έχετε υπογράψει σύμβαση για 1 χρόνο ακόμη μιας και οι συμβάσεις της είναι 24μηνών. Παρεμπιπτόντως δεν αναφέρεται πουθενά η αναπροσαρμογή τιμολογίου σε σταθερά συμβόλαια προμήθειας φυσικού αερίου από την εταιρεία”.

Επειδή αυτό ξεκίνησε και επειδή υπάρχει κίνδυνος να μιμηθούν τον συγκεκριμένο πάροχο και άλλοι πάροχοι καλό είναι να φροντίσει το κράτος για την τήρηση των όρων των συμβολαίων ή να ξεκινήσουν και πάλι κινητοποιήσεις από την πλευρά των οργανώσεων καταναλωτών γιατί σίγουρα πρόκειται για μία ακόμη βόμβα στα πορτοφόλια των καταναλωτών.

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ