ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ ΑΛΗΣΜΟΝΗΤΕ ΦΙΛΕ ΚΩΣΤΑ

Η Ευ. Λιακούλη για το θάνατο του Κώστα Σαμαρίνα

Στην απώλεια του πρώην αντινομάρχη Λάρισας και ιστορικού στελέχους του ΠΑΣΟΚ Κώστα Σαμαρίνα, αναφέρεται με δήλωσή της η Γραμματέας της ΚΟ και βουλευτής Λάρισας του ΠΑΣΟΚ -Κινήματος Αλλαγής , Ευαγγελία Λιακούλη, τονίζοντας τα εξής:

«Ενας ξεχωριστός Φίλος και σύντροφος, που υπηρέτησε τη Δημοκρατία με αφοσίωση , αγάπησε το ΠΑΣΟΚ σαν το σπίτι του και πάλεψε για τις ιδέες του με πάθος, έφυγε από κοντά μας, σκορπίζοντας ανείπωτη θλίψη σε όλους όσοι τον γνωρίσαμε καλά και συμπορευτήκαμε σε κοινούς αγώνες.

Ο Κώστας Σαμαρίνας, αγάπησε το νομό και την κάθε γωνιά του, γνώρισε τους ανθρώπους και τις ανάγκες τους , σεβάστηκε τον μόχθο τους και προσπάθησε να διευκολύνει την καθημερινότητά τους, με έργα και παρεμβάσεις που στόχευαν σε καλύτερη ζωή.

Βαθιά δημοκράτης, πραγματικός σοσιαλιστής, αυθεντικά προοδευτικός και αγνός αντιστασιακός, πρωταγωνίστησε στα πράγματα της Λάρισας, ως αντινομάρχης στη θητεία του αείμνηστου Γιάννη Φλώρου και άφησε ανεξίτηλο το θετικό αποτύπωμά του, στην πολιτική ζωή του τόπου μας

Ανήκε και εκείνος στη «Σχολή Φλώρου», ένας θετικός όρος, που χρησιμοποιήθηκε από τους πολιτικούς κύκλους, για να περιγράψουν την ήπια πολιτική αντιπαράθεση, την σύμπραξη και τη συμπόρευση με άλλες πολιτικές δυνάμεις, τη συναίνεση, την οικειότητα , το μειλίχιο ύφος στον πολιτικό λόγο, την άρνηση της όξυνσης, την απέχθεια στον μηδενισμό των αντιπάλων, την αποστροφή στον ρεβανσισμό .

Ο μεγάλος προσωπικός φίλος του, ο Γιώργος Γεννηματάς, είχε άλλωστε προ πολλού δείξει το δρόμο που θα ακολουθούσε ο Κώστας Σαμαρίνας, στην πολιτική του δράση.
Πάντα μιλούσε με θαυμασμό , αλλά και πόνο , για κείνον, που έφυγε τόσο νωρίς και ποτέ δεν μπόρεσε πραγματικά να συμβιβαστεί στη συνέχεια, με την ιδέα της μεγάλης απώλειας της αείμνηστης Φώφης Γεννηματά, που ένιωθε σαν κόρη του.

Πάλεψε γενναία, με την ανίατη ασθένεια που τον ταλαιπώρησε τα τελευταία χρόνια, προσπαθώντας ακόμη και μέσα από την αρρώστια του να δημιουργήσει νέες συνθήκες για τους ασθενείς, να προωθήσει τη δημιουργία σύγχρονων κλινικών και εξοπλισμών, να προσθέσει θετικό πρόσημο , βοηθώντας την επιστήμη.

Θα θυμάμαι πάντα την επιμονή του, την αντίστασή του στο «μοιραίο», τη δύναμή του να παλεύει μέχρι το τέλος
Η πορεία του Κώστα Σαμαρίνα μέσα στη ζωή και στην πολιτική, θα μπορούσε να περιγραφεί με ένα απλό τίτλο: η ασυμβίβαστη δύναμη

Ετσι θα μείνει πάντα μέσα μου, κάνοντάς μου κι αυτός μια χαρακιά με την απώλειά του , αλλά παράλληλα ολοζώντανος στην μνήμη και στην καρδιά , ως παράδειγμα ανυπόκριτης αγάπης για τους απλούς ανθρώπους .

Καλό Ταξίδι , Αλησμόνητε, Φίλε Κώστα!»

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ