ΟΙ ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΑΠΑΙΤΟΥΝ ΕΚΤΑΚΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΕΝΙΣΧΥΣΗΣ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ

Δήλωση της Ευαγγελίας Λιακούλη

Σε δήλωση σχετικά με την κακοκαιρία ‘Genesis’ και τις σφοδρές βροχοπτώσεις που πλήττουν ανελέητα το νομό της Λάρισας, προέβη η Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής και Βουλευτής Λάρισας, Ευαγγελία Λιακούλη, ζητώντας την παρέμβαση της Κυβέρνησης και των συναρμόδιων υπουργείων ,  επισημαίνοντας τα εξής:

«Ο νομός της Λάρισας, τις τελευταίες ώρες, δέχεται ισχυρό πλήγμα από τις έντονες βροχοπτώσεις που ακατάπαυστα ‘χτυπούν’ τόσο το νομό μας και καταστρέφουν τις αγροτικές παραγωγές .Μέχρι στιγμής, έχουν αναφερθεί ισχυρά πλημμυρικά φαινόμενα σε αρκετές περιοχές του νομού, ενώ, η Πυροσβεστική έχει δεχθεί κλήσεις για άντληση υδάτων από υπόγεια, ακόμη και στα αστικά κέντρα .

Περαιτέρω, στο πρόσφατα χαλαζόπληκτο Κιλελέρ, το ρέμα Νεμπεγλεριώτηςέχει ήδη φουσκώσει και βρίσκεται στα πρόθυρα υπερχείλισης, ενώ στα Τέμπη, στην Ελασσόνα και τα Φάρσαλα, οι ζημιές στις καλλιέργειες είναι μεγάλες . Επιπλέον, πολλά είναι τα χωράφια που έχουν πλημμυρίσει, οδηγώντας κυριολεκτικά στην απόγνωση τον αγροτικό κόσμο, ο οποίος βλέπει το βιος του να καταστρέφεται ξανά και ξανά, από τα ακραία καιρικά φαινόμενα που σφυροκοπούν τον θεσσαλικό κάμπο, διαρκώς.

Με δεδομένο ότι οι ισχυρές βροχοπτώσεις συνεχίζονται αμείωτες, ενώ, αναμένεται ραγδαία επιδείνωση των φαινομένων σε όλη τη Θεσσαλία, γεγονός που επιβεβαιώνει ότι η ήδη δεινή κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει ο νομός της Λάρισας, βαίνει επί τα χείρω, ζητώ από τους συναρμόδιους Υπουργούς Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας , Αγροτικής Ανάπτυξης και Οικονομικών να εκπονήσουν ειδικό έκτακτο σχέδιο ενίσχυσης διαχείρισης της απώλειας του εισοδήματος των αγροτών του νομού μας, που βρίσκονται κυριολεκτικά σε απόγνωση, όπως βεβαιώνουν και οι ίδιοι οι ελεγκτές του ΕΛΓΑ. Η κλιματική κρίση είναι παρούσα και οι αγρότες μας στο έλεός της. Δεν μπορεί να συνεχίσουν μόνοι τους …».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ