ΕΝΑ ΔΙΔΑΚΤΗΡΙΟ ΖΗΤΑ Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΔΕΝΔΡΩΝ – ΠΛΑΤΑΝΟΥΛΙΩΝ

Διαφωνεί κάθετα με την πρόταση του δημάρχου για δύο σχολεία και ζητά με ανοικτή επιστολή συνάντηση με όλους τους εμπλεκόμενους

Ανοικτή επιστολή – αίτημα για συνάντηση εξέδωσε ο σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Δημοτικού Σχολείου Δένδρων – Πλατανουλίων την οποία απηύθυνε προς τον  Δήμαρχο Τυρνάβου, τους Δημοτικούς Συμβούλους του Δήμου Τυρνάβου, τη Διευθύντρια Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Λάρισας, το Τοπικό Συμβούλιο, τη ΔΕΗ ΑΕ, τη Διευθύντρια του Δημοτικού Σχολείου Δένδρων- Πλατανουλίων και το Σύλλογο Διδασκόντων του Δημοτικού Σχολείου Δένδρων- Πλατανουλίων και ζητά την κατασκευή ενός διδακτηρίου για τη στέγαση των μαθητών και όχι δύο που προωθεί ο δήμαρχος. Στην επιστολή αναφέρουν τα εξής:

“Το έτος 2011 αποφασίστηκε η συγχώνευση του δημοτικού Σχολείου Πλατανουλίων και του Δημοτικού Σχολείου Δένδρων και δημιουργήθηκε το συνενωθέν δημοτικό σχολείο “Δένδρων- Πλατανουλίων” το οποίο και λειτουργούσε ( πριν το σεισμό του 2021) με ιδιότυπο καθεστώς καθώς τρείς τάξεις του σχολείου φιλοξενούνταν στο κτήριο του Δ.Σ. Πλατανουλίων και τρείς τάξεις φιλοξενούνταν στο κτήριο του Δ.Σ Δένδρων.

Ο σεισμός του Μαρτίου 2021 επέφερε τεράστιες ζημιές στα κτήρια των σχολείων και έκτοτε τα παιδιά μας φιλοξενούνται προσωρινά στο σχολείο εγκαταστάσεων του ΝΑΤΟ.

Μέσω του Δήμου Τυρνάβου και σχετικών δημοσιευμάτων είχε γίνει γνωστό ότι η ΔΕΗ κατόπιν αιτήματος του Δημάρχου προτίθεται να αναλάβει την ανακατασκευή/επισκευή των σχολικών κτηρίων που επλήγησαν από το σεισμό, ήτοι των κτηρίων στα Δένδρα και στα Πλατανούλια.

Σε συνάντηση που είχαμε με τον Δήμαρχο Τυρνάβου τον Απρίλιο του τρέχοντος έτους τον πληροφορήσαμε ότι η προ του σεισμού λειτουργία του συνενωθέντος Δημοτικού Σχολείου “Δένδρων Πλατανουλίων” σε δύο σχολικά κτήρια με φιλοξενία τριών τάξεων ανά κτήριο δεν προβλέπεται από τη νομοθεσία και τυχόν ανα-κατασκευή δύο σχολικών κτηρίων, – αντί της κατασκευής ενός νέου κτηρίου Δημοτικού Σχολείου για τη στέγαση 6 τάξεων (εξαθέσιου) – θα δημιουργήσει τετελεσμένα , δηλαδή θα οδηγήσει αναπόφευκτά σε δημιουργία δύο υποβαθμισμένων σχολείων. Για το λόγο αυτό ζητήσαμε να τροποποιηθεί το αίτημα του Δήμου Τυρνάβου προς τη ΔΕΗ και να αιτηθεί την κατασκευή ΕΝΟΣ νέου 6-θέσιου σχολικού κτηρίου, σε όποιο χωριό ( Δένδρα ή Πλατανούλια) ο Δήμος αποφασίσει. Στην ως άνω συνάντηση εισπράξαμε την αρνητική στάση του κ. Δημάρχου, ο οποίος επέμεινε στην λύση της ανα-κατασκευής των δύο σχολικών κτηρίων.

Κατόπιν συναντηθήκαμε, με τη συνοδεία εκπαιδευτικού της σχολικής μονάδας, με την κα Διευθύντρια της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, της εκθέσαμε το ανωτέρω ζήτημα και τονίσαμε ότι δεν πρέπει να χαθεί η ευκαιρία να κατασκευαστεί ένα πολυδύναμο σχολείο που δεν θα κινδυνεύει ανά πάσα στιγμή από τον κίνδυνο υποβάθμισης.

Η κα Διευθύντρια άκουσε με προσοχή τις ανησυχίες μας και όταν της ζητήθηκε δήλωσε πρόθυμη να συμμετάσχει σε μια κοινή σύσκεψη όλων των εμπλεκόμενων φορεών προκειμένου να βρεθεί η βέλτιστη λύση για τις εκπαιδευτικές ανάγκες των παιδιών μας.

Στα μέσα Μαίου σε γενική συνέλευση των γονέων και κηδεμόνων του σχολείου μας, που κατοικούν τόσο στα Δένδρα όσο και στα Πλατανούλια η συντριπτική πλειοψηφία των γονέων, απαλλαγμένη από τοπικισμούς δήλωσε ότι επιθυμεί την κατασκευή ΕΝΟΣ ΝΕΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ σε οποιοδήποτε εκ των δύο οικισμών, ώστε να διασφαλιστεί ότι σήμερα αλλα και στο μέλλον κάθε τάξη θα έχει το δάσκαλό της και κάθε παιδί τις ίδιες ευκαιρίες με όλα τα παιδιά των πόλεων.

Επειδή λοιπόν τόσο οι γονείς των παιδιών του σχολείου μας και οι τοπικές κοινωνίες των δύο οικισμών όσο και οι εκπαιδευτικοί του Δημοτικού Σχολείου επιθυμούν την κατασκευή ΕΝΟΣ νέου σχολείου προκειμένου να σταματήσει η μοναδική ιδιοτυπία της λειτουργίας ενός σχολείου σε δύο κτήρια και να αποφευχθεί το ( βέβαιο) σενάριο της υποβάθμισης του.

ΚΑΛΟΥΜΕ
Τον μεν κ. Δήμαρχο Τυρνάβου όπως προσκαλέσει ΑΜΕΣΑ όλους τους ανωτέρω εμπλεκόμενους φορείς και πρόσωπα να παραστούν σε συνάντηση με θέμα την κατασκευή ενός νέου σχολείου για τους οικισμούς Δένδρων και Πλατανουλίων
Τους δε εμπλεκόμενους φορείς και πρόσωπα στα οποία απευθύνεται η παρούσα να παραστούν στην ως άνω συνάντηση και να εκθέσουν τη θέση τους και τις απόψεις τους.

Αναμένοντας την θετική απάντησή σας, σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων.

Με εκτίμηση

Το ΔΣ του Συλλόγου”

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ