ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΙ ΠΑΡΟΤΡΥΝΑΝ ΕΝΑ ΑΤΟΜΟ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΠΑΡΕΑ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΕΙ ΑΛΚΟΟΛ ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Ο «ΟΔΗΓΟΣ ΤΗΣ ΠΑΡΕΑΣ»

Δράση του Τμήματος Τροχαίας Λάρισας σε συνεργασία με τον ΣΙΚΑΕΛ με στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών για τους κινδύνους της οδήγησης υπό την επήρεια αλκοόλ

Με επιτυχία και ενεργή συμμετοχή συμπολιτών μας πραγματοποιήθηκε, χθες (17-06-2022) το βράδυ, δράση του Τμήματος Τροχαίας Λάρισας, με στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών για τους κινδύνους της οδήγησης υπό την επήρεια αλκοόλ.

Ειδικότερα, αστυνομικοί, γυναίκες και άνδρες, του Τμήματος Τροχαίας Λάρισας, παρουσία και του Διοικητή της Υπηρεσίας, βρέθηκαν σε διάφορα καταστήματα της πόλης, συνομιλώντας με παρέες ατόμων και ενημερώνοντάς τους για το πώς επηρεάζει το αλκοόλ την οδήγηση και ποιοι είναι οι κίνδυνοι που παραμονεύουν.

Οι αστυνομικοί παρότρυναν ένα άτομο από κάθε παρέα να είναι ο «οδηγός της παρέας/βραδιάς» (εφόσον οδηγούσε), ο οποίος δεν θα κατανάλωνε αλκοόλ και θα αναλάμβανε να επιστρέψει και τους υπόλοιπους στις οικίες τους, ενώ σε όσους επιθυμούσαν, διενήργησαν, με τη συναίνεσή τους, ελέγχους μέθης (αλκοτέστ).

Στους οδηγούς της παρέας δίνονταν από ένα μπρελόκ με την αντίστοιχη επιγραφή, το οποίο κράτησαν ως αναμνηστικό της βραδιάς.

Η συγκεκριμένη δράση πραγματοποιήθηκε σε συνεννόηση και με τον Σύνδεσμο Ιδιοκτητών Κέντρων Αναψυχής και Εστίασης Λάρισας (ΣΙΚΑΕΛ).

Από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλίας σημειώνεται ότι η προσπάθεια για την αποτροπή τροχαίων ατυχημάτων είναι καθημερινή και διαρκής και δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η οδική ασφάλεια είναι υπόθεση όλων μας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ