ΣΤΟΝ ΑΓΡΟΤΙΚΟ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟ ΑΡΓΥΡΟΠΟΥΛΙΟΥ Ο ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΑΠΕΤΑΝΟΣ

Με τον πρόεδρο και τη διοίκηση του Αγροτικού Συνεταιρισμού Αργυροπουλίου συναντήθηκε ο πρώην πρόεδρος της Νομαρχιακής Επιτροπής Λάρισας της Νέας Δημοκρατίας κ. Χρήστος Καπετάνος.

Ο κ. Καπετάνος συζήτησε με τους συνεταιριστές τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, με την ατζέντα να εστιάζεται στην ραγδαία αύξηση του ενεργειακού κόστους, αλλά και στην έλλειψη εργατών γης.

Μετά το πέρας της συνάντησης ο κ. Καπετάνος έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Συζήτησα σήμερα με τη διοίκηση του Αγροτικού Συνεταιρισμού Αργυροπουλίου, ενός εκ των πλέον δραστήριων αλλά και παραγωγικών στην περιοχή, που αποτελούν παράδειγμα υγειούς συνεταιρίζεσθαι.

Βέβαια αυτή η φιλότιμη προσπάθεια που καταβάλουν καθημερινά τα δεκάδες μέλη του Συνεταιρισμού, από το 2006, συναντά σκοπέλους όπως το ενεργειακό ζήτημα που είναι παγκόσμιο, αλλά και αυτό της έλλειψης εργατικών χεριών.

Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, στο μέτρο που τα οικονομικά το επιτρέπουν, προχωρά σταδιακά, σε μέτρα ανακούφισης σε ότι αφορά το κόστος του ηλεκτρικού ρεύματος. Σε ότι αφορά το πρόβλημα της έλλειψης εργατών γης που απασχολεί διαρκώς την κυβέρνηση γίνονται συνεχώς παρεμβάσεις, ώστε να δώσουμε όσο το δυνατόν μεγαλύτερες δυνατότητες στους παραγωγούς μας, να έχουν τα εργατικά χέρια που χρειάζονται. Ειδικότερα, με πρόσφατη νομοθετική παρέμβαση της κυβέρνησης, δόθηκε η δυνατότητα της πενταετούς άδειας εργασίας εποχικού υπαλλήλου. Δηλαδή, με ένα παράβολο πια των 100 ευρώ, αντί να δίνεται άδεια εργασίας ενός έτους, πλέον αυτή παρέχεται για πέντε έτη, βεβαίως παρέμεινε η υποχρέωσή του να αποχωρεί ανά τρίμηνο ανά έτος.

Βέβαια, ο πρωτογενής τομέας είναι δαιδαλώδης και γι’ αυτό χρειάζεται μία διαρκής ανοιχτή γραμμή μεταξύ αγροτών, συνεταιρισμών και πολιτείας για αντιμετωπίζονται τα προβλήματα.

Θέλω να συγχαρώ τη διοίκηση του Συνεταιρισμού γιατί το έργο που επιτελούν είναι πολυεπίπεδο, προσφέροντας πέραν των αυτονοήτων στα μέλη, σημαντικές υπηρεσίες στην τοπική οικονομία και στη χώρα την ίδια».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ