ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΤΑΛΑΙΠΩΡΙΑ ΓΙΑ ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΕΠΙΒΑΤΕΣ ΤΡΕΝΩΝ ΣΕ ΛΑΡΙΣΑ – ΚΑΤΕΡΙΝΗ – ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΛΟΓΩ ΠΤΩΣΗΣ ΔΕΝΔΡΩΝ

Εκατοντάδες επιβάτες τρένων εγκλωβίστηκαν στο βράδυ της Πέμπτης σε Θεσσαλονίκη και Άδενδρο μετά από μπουρίνι. Συγκεκριμένα, το βράδυ της Πέμπτης ο προϊστάμενος υποστήριξης Κυκλοφορίας του ΟΣΕ Μακεδονίας-Θράκης, Χρήστος Τούρτας, δήλωσε ότι δύο δέντρα που έπεσαν έξω από τον σιδηροδρομικό σταθμό Θεσσαλονίκης και έξω από το Άδενδρο στο δήμο Χαλκηδόνος, είχαν ως αποτέλεσμα να σταματήσει η κυκλοφορία των τρένων από και προς την πόλη της Θεσσαλονίκης.

Μετά τις 10 το βράδυ έγινε γνωστό ότι αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία στη σιδηροδρομική γραμμή Θεσσαλονίκη -Αθήνα, η οποία είχε διακοπεί και στις δύο κατευθύνσεις, λόγω των δέντρων που έπεσαν, μετά την απογευματινή καταιγίδα. Η διακοπή της κυκλοφορίας για τη συγκεκριμένη διαδρομή κράτησε τρεις ώρες.

Λόγω των προβλημάτων και σε άλλα σημεία, η ΤΡΑΙΝΟΣΕ αποφάσισε ότι ορισμένα δρομολόγια θα γίνουν με λεωφορεία.

Με ανακοίνωση του, ο τομεάρχης Υποδομών και Μεταφορών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Νίκος Παππάς τοποθετήθηκε σχετικά λέγοντας ότι «Η ανεπάρκεια της κυβέρνησης Μητσοτάκη και μια… βροχή έχουν εγκλωβίσει τέσσερα τρένα και 1.000 επιβάτες στη βόρεια Ελλάδα».

Μάλιστα, ο βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατήγγειλε πως τέσσερις αμαξοστοιχίες ακινητοποιήθηκαν σε Κατερίνη, Λάρισα, Αλεξάνδρεια και τον επιβατικό σταθμό Θεσσαλονίκης.

Η ανακοίνωση του Ν. Παππά

«Η ανεπάρκεια της κυβέρνησης Μητσοτάκη και μια… βροχή έχουν εγκλωβίσει τέσσερα τρένα και 1.000 επιβάτες στη βόρεια Ελλάδα»

Μια βροχή ήταν αρκετή για να “ξεβάψει” το αφήγημα της κυβέρνησης Μητσοτάκη σε σχέση με τη δήθεν επένδυση δισεκατομμυρίων ευρώ στον σιδηρόδρομο.

Σύμφωνα με καταγγελίες επιβατών, τέσσερις αμαξοστοιχίες έχουν ακινητοποιηθεί σε Κατερίνη, Λάρισα, Αλεξάνδρεια και τον επιβατικό σταθμό Θεσσαλονίκης.

Ο εγκλωβισμός των αμαξοστοιχιών και τουλάχιστον 1.000 επιβατών αποδίδεται, στις πρώτες περιπτώσεις, σε πτώση δέντρων στις γραμμές, στη δε Θεσσαλονίκη σε διακοπή της ηλεκτροκίνησης μετά το Πλατύ Ημαθίας (και προς Θεσσαλονίκη).

Ο ΟΣΕ οφείλει να απολογηθεί για την κατάσταση του σιδηροδρομικού δικτύου. Οφείλει να απαντήσει για το πραγματικό επίπεδο των εργασιών συντήρησης των γραμμών και κοπής/κλαδέματος επικίνδυνων -προς πτώση- δέντρων.

Οι κύριοι Μητσοτάκης και Καραμανλής φέρουν ευθύνη για την κυβερνητική ανεπάρκεια και την κατάρρευση του σιδηροδρόμου.

Ευχόμαστε όλοι οι επιβάτες και οι εργαζόμενοι να είναι καλά στην υγεία τους και να περάσει γρήγορα και αυτή η “περιπέτεια”».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ