ΣΤΟ ΥΠΟ ΑΝΕΓΕΡΣΗ 24ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΣΤΗΝ ΤΟΥΜΠΑ Ο ΑΠ. ΚΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ

Συνεχίζεται, με ικανοποιητικούς ρυθμούς, η ανέγερση του νέου διδακτηρίου του 24ου Δημοτικού Σχολείου στην συνοικία της Τούμπας. Το έργο υλοποιεί ο Δήμος Λαρισαίων, με χρηματοδότηση από το πρόγραμμα «Φιλόδημος», ενώ ο προϋπολογισμός του ανέρχεται στα 4,5 εκατ ευρώ.

Στο υπό ανέγερση κτίριο βρέθηκε το πρωί της Τρίτης ο δήμαρχος Λαρισαίων Απόστολος Καλογιάννης, προκειμένου να ενημερωθεί για την πρόοδο του έργου. Σημειώνεται πως η ολοκλήρωση της ανέγερσης του σχολείου από το Δήμο Λαρισαίων, θα δώσει δίνει οριστική λύση στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οικογένειες που διαμένουν στην συνοικία, αφού τα παιδιά τους θα έπρεπε να διασχίσουν την οδό Καραμανλή, προκειμένου να φτάσουν στο σχολικό συγκρότημα της Χαραυγής όπου φοιτούν σήμερα.

Όπως τόνισε σε δήλωσή του ο δήμαρχος Λαρισαίων, η ανέγερση του σχολείου κρίθηκε απαραίτητη από τη δημοτική αρχή, η οποία σε συνεργασία και συζήτηση με τους κατοίκους της συνοικίας διαμόρφωσε ένα πρόγραμμα δράσεων και έργων για την συνοικία όπως η κατασκευή πλατείας, η δημιουργία αθλητικών χώρων, η ενίσχυση του δημοτικού φωτισμού κ.α. Όπως τόνισε ο κ. Καλογιάννης η συνοικία της Τούμπας θεωρείται και είναι υποδοχέας νέων κατοίκων και ως εκ τούτου η δημοτική αρχή δρομολόγησε τη δημιουργία υποδομών στην συνοικία με στόχο τη βελτίωση της καθημερινότητας των κατοίκων.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των στελεχών των τεχνικών υπηρεσιών, είναι πιθανό η ανέγερση του σχολείου να ολοκληρωθεί το επόμενο καλοκαίρι.

Ο δήμαρχος, στην επίσκεψή του στην Τούμπα, συνοδεύονταν από τον αντιδήμαρχο Τεχνικών Εργων Γ. Σούλτη, τον αν. προιστάμενο της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών Θαν. Πατσιούρα, στελέχη της ίδιας υπηρεσίας και της κατασκευάστριας εταιρείας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ