ΣΤΟΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΦΑΡΣΑΛΩΝ ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΗ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ALBERTA ΤΟΥ ΚΑΝΑΔΑ

Για 18η χρονιά το Πανεπιστήμιο της Alberta του Καναδά βρίσκεται στην περιοχή των Φαρσάλων για την συνέχιση του ανασκαφικού του έργου στην Καλλιθέα.
Η Δρ. Μargriet J Haagsma με φοιτητές του Πανεπιστημίου και η εκπρόσωπος της ΙΕ’ Εφορείας Αρχαιοτήτων Λάρισας κ. Σοφία Καραπάνου, επισκεφτήκαν τον Δήμαρχο Φαρσάλων κ. Μάκη Εσκίογλου όπου τον ενημέρωσαν για την πορεία του έργου τους.

Σε δήλωσή του μετά το πέρας της συνάντησης ο Δήμαρχος Φαρσάλων κ. Εσκίογλου τόνισε τα εξής: «Είχα την ευκαιρία να υποδεχθώ στο γραφείο μου την κ. Haagsma, τους φοιτητές της, αλλά και την κ. Καραπάνου από την Εφορεία Αρχαιοτήτων με την οποία διατηρούμε μία σταθερά παραγωγική σχέση ως Δήμος.

Η προσφορά του Καναδικού πανεπιστημίου είναι σπουδαία στην προσπάθεια για να αναδειχθεί η πλούσια ιστορία της περιοχής μας μέσα από την αρχαιολογική σκαπάνη.

Τους συγχάρηκα για το έργο τους, τονίζοντας πως ο Δήμος Φαρσάλων στέκεται στο πλευρό τους, προσφέροντας κάθε δυνατή βοήθεια».

Στη συνάντηση συμμετείχε και η ειδική συνεργάτιδα του Δημάρχου Φαρσάλων, Πολιτισμολόγος κ. Άννα Φλωρά. Η Καναδική αρχαιολογική αποστολή θα εργαστεί στα Φάρσαλα για πέντε εβδομάδες.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ