ΕΔΙΩΞΑΝ ΚΑΚΗΝ – ΚΑΚΩΣ ΑΠΟ ΕΚΚΛΗΣΙΑ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟ ΖΕΥΓΑΡΙ ΕΠΕΙΔΗ ΦΟΡΟΥΣΕ ΜΑΣΚΕΣ

Σε κατάσταση σοκ βρίσκεται από προχθές το βράδυ ένα ζευγάρι Βολιωτών και όχι άδικα, καθώς εκδιώχτηκαν κακήν κακώς από ναό και τους απαγορεύτηκε η είσοδος να προσκυνήσουν, επειδή φορούσαν μάσκα για την ατομική τους προστασία από τον κορονοϊό!

Το απίστευτο επεισόδιο διαδραματίστηκε σε ναό στη Νέα Ιωνία που ανήκει στο Παλαιό Ημερολόγιο.

Το ανύποπτο ζευγάρι θέλησε να μπει μέσα για να προσκυνήσει και να ανάψει ένα κερί. Ο μεσήλικας άνδρας και η σύζυγός του φορούσαν μάσκα για την προστασία τους από την πανδημία.

Στη θέα του ζευγαριού με τις μάσκες, ο ιερέας που βρίσκονταν στο προαύλιο του ναού άρχισε να φωνάζει. «Που πάτε. Απαγορεύετε να μπείτε μέσα φορώντας μάσκες. Αν θέλετε να φοράτε μάσκες για τον κορονοϊό, να πάτε αλλού» τους είπε. Το ζευγάρι «κοκάλωσε».

Δεν πίστευε ότι μπορούσε ένας ιερέας να υψώσει τους τόνους και να απαγορεύει την είσοδο στους πιστούς επειδή φοράνε μάσκα. Προσπάθησαν να εξηγήσουν ότι το μόνο που ήθελαν ήταν να προσκυνήσουν την εικόνα της Παναγίας. Ο ιερέας σε έξαλλη κατάσταση δεν άκουγε τίποτα.

«Ηρθατε να προσκυνήσετε την Παναγία φορώντας μάσκα; Αυτό είναι απαράδεκτο. Αν είναι να σας βρει το κακό θα σας βρει ούτως ή άλλως. Εχουν τρελάνει τον κόσμο με τον κορονοϊό και τις μάσκες. Δεν θα μπείτε. Να φύγετε», συνέχισε ο ρασοφόρος.

Το ζευγάρι συνειδητοποίησε ότι δεν είχε πλέον κανένα νόημα να συνεχιστεί ο διάλογος «κωφών». Ο ρασοφόρος ήταν αποφασισμένος να κλειδαμπαρώσει την πόρτα, όσο εκείνοι δεν έβγαζαν τις μάσκες.

Μπροστά στο ενδεχόμενο να οξυνθούν ακόμη περισσότερο τα πνεύματα αποχώρησαν, καθώς το κλίμα ήταν ήδη τεταμένο.

Εμπλεοι απογοήτευσης, ακόμη δεν μπορούν να συνειδητοποιήσουν πώς είναι δυνατόν να απαγορεύεται η είσοδος σε πιστούς σε έναν χώρο λατρείας, εν προκειμένω στον οίκο του Θεού και μάλιστα για λόγους τήρησης των μέτρων ατομικής προστασίας κατά του κορονοϊού.

Τι κι αν έχουμε ήδη συμπληρώσει δύο χρόνια μάχης με τον κορονοϊό; Ορισμένοι εκπρόσωποι της επιμένουν να αρνούνται την κατάσταση και να θέτουν τους δικούς τους «κανόνες».

taxydromos.gr – ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ