ΓΚΡΕΜΙΣΤΗΚΕ Η ΣΚΕΠΗ ΤΟΥ ΔΙΑΤΗΡΗΤΕΟΥ ΚΤΙΡΙΟΥ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΟΥ ΤΥΡΝΑΒΟΥ

Αναστάτωση προκλήθηκε λίγο μετά τις 6 το απόγευμα σήμερα στο κέντρο του Τυρνάβου όταν με δυνατό κρότο έπεσε η οροφή του διατηρητέου κτιρίου που βρίσκεται καλυμμένο με σκαλωσιές και πανιά στην κεντρική πλατεία του Τυρνάβου προκαλώντας ζημιές και σε παρακείμενα κτίσματα κυρίως επί της οδού Κ. Λουλέ.

Το κτίριο αντιμετωπίζει εδώ και χρόνια προβλήματα που οξύνθηκαν με τον σεισμό της 3ης Μαρτίου 2021 και μάλιστα σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του paidis.com λόγω των προβλημάτων του σεισμού ο ιδιοκτήτης είχε ζητήσει στεγαστική συνδρομή από την πολιτεία ενώ κατέθεσε και ασφαλιστικά μέτρα κατά του δήμου για να μην μπορέσει να προχωρήσει διαδικασίες κατεδάφισης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι εδώ και χρόνια ο ιδιοκτήτης του κτηρίου λόγω λόγω του χαρακτηρισμού του ως διατηρητέου και επειδή απαιτούνται ουσιαστικές παρεμβάσεις για την αντιμετώπιση των προβλημάτων διεκδικούσε χρήματα από την πολιτεία για να προχωρήσει στις απαραίτητες επισκευές ενώ εδώ και τουλάχιστον 6-7 χρόνια είχαν τοποθετηθεί προστατευτικές σκαλωσιές στις δύο πλευρές του κτιρίου αν και πάλι υπήρχαν ανά διαστήματα πτώσεις πετρών, σοβάδων ή κεραμιδιών από το κτίριο.

Σήμερα όπως αναφέρουν περίοικοι στο paidis.com από τύχη δεν υπήρξαν τραυματισμοί αφού την ώρα της πτώσης της σκεπής τόσο στην οδό Κ. Λουλέ που έμοιαζε με βομβαρδισμένο τοπίο όσο και στο πεζοδρόμιο στην πρόσοψη του κτιρίου υπήρχε κόσμος ενώ λόγω του δυνατού κρότου που συνόδευε την κατάρρευση της σκεπής καταστηματάρχες και πελάτες πετάχτηκαν στο δρόμο.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ