ΣΤ. ΡΟΝΤΟΥΛΗΣ: ΚΑΝΕΤΕ ΛΑΘΟΣ κ. ΑΜΑΡΙ ΓΙΑ ΤΗ ΓΙΟΡΤΗ ΚΡΑΣΙΟΥ ΤΟΥ ΑΜΠΕΛΩΝΑ

Ο επικεφαλής της Δράσης Πολιτών υποστηρίζει ότι η δημοτική αρχή του Γ. Κόκουρα και να θέλει δεν μπορεί να απαξιώσει τη Γιορτή σημειώνοντας ότι οι Αμπελωνίτες απαξίωσαν τον δήμαρχο

Μετά τα εγκαίνια της Γιορτής Κρασιού του Αμπελώνα και τα επισυμβάντα παρατράγουδα της όλης εκδήλωσης , ανέγνωσα την ανακοίνωση του κ. Αμάρι, στην οποία ο αγαπητός συνάδελφος κατηγορούσε τη δημοτική Αρχή του κ. Κόκουρα, διότι με τους χειρισμούς της απαξίωσε τη Γιορτή Κρασιού.

Ας μου επιτρέψει ο αγαπητός συνάδελφος να του επισημάνω ότι κάνει λάθος, μολονότι κατανοώ την αγανάκτησή του.

Ο κ. Κόκουρας και η παρέα του δεν μπορούν, ακόμη και να θέλουν, να απαξιώσουν τη Γιορτή Κρασιού Αμπελώνα. Ένα πολιτιστικό γεγονός τέτοιας σημασίας και εμβέλειας, ένα πολιτιστικό γεγονός που είναι βαθιά ριζωμένο στη συνείδηση της τοπικής κοινωνίας, ένα πολιτιστικό γεγονός που συνυφαίνεται με την οικονομία, τη ζωή και την κοινωνική πραγματικότητα ενός τόπου, δεν μπορεί να απαξιωθεί, όσο κι αν κάποιοι ανίδεοι ή ανίκανοι μοχθούν για να το αμαυρώσουν.

Απλώς, αυτό που συμβαίνει στις μέρες μας είναι η πλήρης απαξίωση της δημοτικής Αρχής του κ. Κόκουρα. Ο κόσμος του Αμπελώνα, όπως εκφράζεται από το Τοπικό Συμβούλιο και τους τοπικούς Συλλόγους, γύρισε την πλάτη σε μια ήδη απομονωμένη δημοτική Αρχή που πνέει τα λοίσθια.

Όπως πληροφορηθήκαμε , ακόμα και οι παριστάμενοι επίσημοι ένιωσαν άβολα και αμήχανα, καθώς η αποχή της τοπικής κοινωνίας από την τελετή των εγκαινίων ήταν εκκωφαντική και πρωτόγνωρη στα χρονικά του Δήμου μας. Αυτό , όμως , δεν πρέπει να ξενίζει, γιατί ήταν αναμενόμενο. Ο κ. Κόκουρας γύρισε την πλάτη του στους Αμπελωνίτες και οι Αμπελωνίτες , απλώς του ανταπέδωσαν τα ίσα.

Συνεπώς , θα παρακαλούσα τον κ. Αμάρι να κάνει λόγο για απαξίωση και εξευτελισμό της δημοτικής Αρχής και όχι της Γιορτής Κρασιού του Αμπελώνα. Οι αξίες δεν χάνονται, ούτε απαξιώνονται. Ο χρυσός, ακόμα και μέσα στη λάσπη, συνεχίζει να είναι χρυσός και να διατηρεί την αξία του.

Αλίμονο μόνο σ αυτούς που , ενώ δεν αξίζουν , προσπαθούν να διαχειριστούν αξίες , οι οποίες είναι πάνω από το μπόι τους.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ