ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΩΝ ΚΑΙ ΤΗ ΣΤΑΣΗ ΣΕ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ

Η ανακοίνωση του Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Λάρισας

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι
Καλή χρονιά, με αισιοδοξία, δύναμη, υγεία και μαζικούς αγώνες για ζωή με δικαιώματα.
Καλωσορίζουμε όλους τους συναδέλφους που φέτος τοποθετήθηκαν στα σχολεία του νομού μας και ιδιαίτερα τους νεοδιόριστους και τους αναπληρωτές! Σας καλούμε να είμαστε όλες και όλοι συσπειρωμένοι στην ΕΛΜΕ ώστε να έχουν αποτέλεσμα οι αγώνες μας.

Απαντώντας σε ερωτήματα συναδέλφων και επειδή στα σχολεία μας γίνεται συζήτηση για τα θέματα αυτά, ξεκαθαρίζουμε τα παρακάτω:

1. Σε σχέση με τις συνεδριάσεις των Συλλόγων Διδασκόντων τις επόμενες μέρες, προχωράμε κανονικά με όλα όσα κάνουμε κάθε χρόνο (κατανομή εξωδιδακτικών εργασιών κλπ). Δεν υλοποιούμε καμιά δράση σε σχέση με την αξιολόγηση και ζητάμε από τους Διευθυντές/ντριες να μην προχωρήσουν σε ορισμό μεντόρων, σχολικών συντονιστών κ.τ.λ. και να αξιοποιήσουν το χρονικό περιθώριο που έχουν ακόμα και από το ΦΕΚ (μέχρι τέλος Σεπτέμβρη). ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΠΙΕΣΗ ΚΑΙ ΒΙΑΣΥΝΗ.

2. Καλούμε τους συναδέλφους να ακολουθήσουν τη συλλογική αυτή στάση, να μη δεχτούν να συζητηθούν τα ζητήματα αυτά και να ενημερώνουν το Δ.Σ. για κάθε περίπτωση αυθαιρεσίας, ώστε να παρεμβαίνουμε, ως ΕΛΜΕ, αποφασιστικά. Να μην αποδεχτούν τη συμμετοχή σε αυτό το ιεραρχικό θεσμικό πλαίσιο ατομικής αξιολόγησης είτε ως μέντορες/συντονιστές είτε ως «κατώτεροι» στην αξιολογική ιεραρχία. Να συνεχίσουν να συνεργάζονται στο πλαίσιο της δημοκρατικής παιδαγωγικής λειτουργίας του Συλλόγου Διδασκόντων. Οι σύλλογοι διδασκόντων είναι αυτοί που μπορούν με συλλογικό τρόπο να εμπνέουν, να βοηθούν, να στηρίζουν όλους τους συναδέλφους.

3. Να μην προχωρήσουν στη συγκρότηση των εκπαιδευτικών ομίλων στη βάση της προαιρετικότητας.

4. Ζητάμε από τα ΔΣ ΔΟΕ και ΟΛΜΕ να πάρουν άμεσα απόφαση, ώστε να διαμορφωθεί συλλογική ενιαία στάση στον Κλάδο και γι’ αυτά τα ζητήματα.

5. Τις επόμενες μέρες και ανάλογα με τη στάση των ΔΟΕ – ΟΛΜΕ, η ΕΛΜΕ θα επανέλθει με αναλυτική ανακοίνωση για τη στάση που κρατάμε στις συνεδριάσεις των Συλλόγων Διδασκόντων.

Συσπειρωμένοι/ες στο Σωματείο μας, θα συνεχίσουμε χωρίς συμβιβασμούς τον δρόμο της αγωνιστικής διεκδίκησης και της συλλογικής στάσης.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ