ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ 4/10 ΣΤΗΝ ΕΛΑΣΣΟΝΑ

Η Αντιδημαρχία Πολιτισμού, Αθλητισμού, Παιδείας και Δια Βιου Μάθησης του Δήμου Ελασσόνας, τιμώντας την 110η Απελευθέρωση της Ελασσόνας από τον Τουρκικό Ζυγό, παρουσιάζει την Τρίτη 4 Οκτωβρίου και ώρα 19:00 στην Αίθουσα Θεάτρου «Δημάρχου Βασ. Φαρμάκη» το βιβλίο του συγγραφέα Κωνσταντίνου Π. Θεοδωράκη. Την παρουσίαση του βιβλίου θα πλαισιώσει η Μικτή Χορωδία του Δήμου Ελασσόνας υπό τη διεύθυνση της μαέστρου Ευλαμπίας Ντούλα.

Το βιβλίο έχει τίτλο « Ο Στρατηγός Δημήτριος Π. Θεοδωράκης – Απελευθερωτής και Φρούραρχος της Κορυτσάς» από τις εκδόσεις Αβελ Γραφικές Τέχνες, 2021 και ομιλητές στην εκδήλωση θα είναι οι:

 Ευαγγελία Ράπτου, Δρ. Επιστημών της Αγωγής (Ειδίκευση στην Κοινωνική Λαογραφία), Μεταδιδακτορική Ερευνήτρια και Ειδική Σύμβουλος σε θέματα Πολιτισμού του Δήμου Ελασσόνας
 Γεωργία Κουτσιάη, Εκπαιδευτικός
 Βασίλειος Ζαρζώνης, Εκπαιδευτικός-Συγγραφέας

Πρόκειται για τη βιογραφία του στρατηγού Δημήτριου Π. Θεοδωράκη ο οποίος συμμετείχε σε όλους τους αγώνες του έθνους με μακρόχρονη και ηρωική δράση ξεκινώντας την πορεία του από την περιφρούρηση και απελευθέρωση των Ελληνοτουρκικών συνόρων στην περιοχή του Ολύμπου.

Ο συγγραφέας Κωνσταντίνος Θεοδωράκης με καταγωγή από την Άμπλιανη Ευρυτανίας, είναι γεννημένος στον Άγιο Θωμά Μεσολογγίου. Αποφοίτησε από την Παιδαγωγική Ακαδημία Θεσσαλονίκης και πήρε το πτυχίο του δασκάλου ενώ έπειτα συνέχισε τις σπουδές του στην Πάντειο Ανώτατη Σχολή και έγινε κάτοχος Πτυχίου του Τμήματος Δημόσιας Διοίκησης. Είναι ανιψιός του Στρατηγού Δημητρίου Π. Θεοδωράκη