ΟΧΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΑΛΥΨΗ ΤΩΝ ΥΠΕΥΘΥΝΩΝ ΤΩΝ ΥΠΟΚΛΟΠΩΝ ΚΑΙ ΤΟ ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΙΚΟ ΝΟΜΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΠΟΥ ΕΠΙΤΡΕΠΕΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΤΩΝ ΠΑΝΤΩΝ

Οι κομμουνιστές, αντιπαλεύουν την προσπάθεια κυβέρνησης και αστικών κομμάτων υποστήριξε σε τοποθέτησή του ο Τ. Τσιαπλές

Με αφορμή πρόταση ψηφίσματος για τις τηλεφωνικές υποκλοπές, που κατατέθηκε στο περιφερειακό συμβούλιο Θεσσαλίας στην συνεδρίαση της 28.9.22, ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης, Τάσος Τσιαπλές, ανέφερε τα εξής:

«Το ΚΚΕ, εξ’ αρχής τάχθηκε υπέρ της σύστασης εξεταστικής επιτροπής για την διερεύνηση της παρακολούθησης του Νίκου Ανδρουλάκη, αναδεικνύοντας ταυτόχρονα την ανάγκη στο σχετικό αίτημα, που κατέθεσε το ΠΑΣΟΚ, να συμπεριληφθούν σαφώς τόσο η υπόθεση της παρακολούθησης δημοσιογράφων όσο και η υπόθεση “συνακροάσεων-υποκλοπών” στην έδρα της ΚΕ του ΚΚΕ στον Περισσό, για τις οποίες υπάρχουν καταγγελίες και συγκεκριμένα στοιχεία ήδη από το 2016.

Ταυτόχρονα επιχείρησε να αναδείξει το σκοτεινό κι επικίνδυνο θεσμικό πλαίσιο που έχουν συνδιαμορφώσει όλες οι κυβερνήσεις και έχουν ψηφίσει τα υπόλοιπα κόμματα, το οποίο στρώνει το έδαφος για πρακτικές παρακολούθησης και παραβιάσεων του απορρήτου των επικοινωνιών και προειδοποίησε ότι θα επιχειρηθεί η συγκάλυψη των υπεύθυνων στις διαδικασίες της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής για τις υποκλοπές. Και όλα δείχνουν ότι σύντομα θα πέσουν οι «τίτλοι τέλους», σύντομα.

Δεν ήταν δύσκολο να προβλέψει κανείς την εξέλιξη μιας ακόμα Εξεταστικής Επιτροπής, όπου φάνηκαν εξαρχής οι προθέσεις για συσκότιση, αφήνοντας «εκτός κάδρου» το θεσμικό πλαίσιο που διαμόρφωσαν όλες διαχρονικά οι κυβερνήσεις και η Ε.Ε, επιτρέποντας την παρακολούθηση των πάντων και το γενικευμένο φακέλωμα του λαού.
Το ίδιο θεσμικό πλαίσιο – και κυρίως η επίκληση της «εχεμύθειας» και του «απορρήτου», για λόγους «εθνικής ασφάλειας» – χρησιμοποιήθηκε και για τη συγκάλυψη όλων των σοβαρών πλευρών που σχετίζονται με τις υποκλοπές σε βάρος του προέδρου του ΠΑΣΟΚ και δημοσιογράφων από την ΕΥΠ.

Εκεί όμως που η συσκότιση «βγάζει μάτι», είναι η υπόθεση των «συνακροάσεων» σε βάρος του ΚΚΕ από το 2016 μέχρι το 2019.
Με ευθύνη της ΝΔ και όλων των υπόλοιπων κομμάτων, η Εξεταστική έκανε για άλλη μια φορά «γαργάρα» τα σοβαρά στοιχεία που έχει αποκαλύψει κατά καιρούς το ΚΚΕ, αλλά και όσα προέκυψαν από καταθέσεις μαρτύρων στην Επιτροπή.

Τα ρέστα τους έδωσαν όλα τα άλλα κόμματα για να μείνει στο απυρόβλητο το επικίνδυνο νομικό πλαίσιο, που αποκάλυψε το ΚΚΕ και το οποίο καθιστά τους πάντες εν δυνάμει ύποπτους και υποψήφιους προς παρακολούθηση.

Είναι χαρακτηριστικό ότι οι «αλλαγές» που ανακοίνωσε η κυβέρνηση κάτω από το βάρος των αντιδράσεων, δεν ακουμπούν ούτε μια παρωνυχίδα αυτού του βούρκου, που «πατάει» σε αντιδραστικές Οδηγίες της ΕΕ και στο στόχαστρο έχει τον λαό, τις διεκδικήσεις και την οργανωμένη πάλη του.

Τώρα που η Εξεταστική πλησιάζει στο τέλος της, είναι βέβαιο ότι ο καβγάς τους θα μεταφερθεί στην «αρένα» των πορισμάτων, δίνοντας συνέχεια στην επιχείρηση συσκότισης των πιο σοβαρών και ουσιαστικών πτυχών της υπόθεσης, όπως έγινε μέχρι τώρα.

Απ’ αυτή την άποψη είναι κοροϊδία να βγει ένα ψήφισμα από το περιφερειακό συμβούλιο, που δεν καταγγέλλει τις ευθύνες όλων των άλλων κομμάτων για την συγκάλυψη στην εξεταστική επιτροπή των υπεύθυνων για τις παρακολουθήσεις όχι μόνο του τηλεφώνου του Ν. Ανδρουλάκη, αλλά και των δημοσιογράφων και των τηλεφώνων της έδρας της Κ.Ε του ΚΚΕ, αλλά και την πεισματική προσπάθειά τους, να μείνει στο απυρόβλητο το επικίνδυνο νομικό πλαίσιο, που αποκάλυψε το ΚΚΕ και το οποίο καθιστά τους πάντες εν δυνάμει ύποπτους και υποψήφιους προς παρακολούθηση.

Εμείς καλούμε το λαό μα μην δεχτεί να τον κοροϊδεύουν, παρουσιάζοντας την ΕΥΠ και τους άλλους σκοτεινούς μηχανισμούς ως «ευαγή ιδρύματα», που δρουν τάχα για την ασφάλειά του, όταν όλο το πλαίσιο λειτουργίας τους «ζει και αναπνέει» για να θωρακίζονται τα συμφέροντα του κεφαλαίου απέναντι στον «εχθρό λαό».
Με το ΚΚΕ στην πρώτη γραμμή, μπορεί να τους χαλάσει τα σχέδια! Παλεύοντας όχι μόνο για την κατάργηση των αντιδραστικών Οδηγιών και νόμων, αλλά και για την ανατροπή αυτού του σάπιου συστήματος, που έχει μόνιμα στο στόχαστρο τα λαϊκά συμφέροντα, τα δικαιώματα και τις ελευθερίες».

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ