ΠΟΙΝΙΚΗ ΔΙΩΞΗ ΚΑΤΑ 2 ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΤΗΣ ΔΙΑΣ ΓΙΑ ΟΜΑΔΙΚΟ ΒΙΑΣΜΟ ΤΗΣ 19ΧΡΟΝΗΣ

Αντιμέτωπα με τη Δικαιοσύνη θα βρεθούν τα στελέχη της ΔΙΑΣ που καταγγέλλονται για ομαδικό βιασμό μέσα στο αστυνομικό τμήμα Ομόνοιας.
Ποινική δίωξη για ομαδικό βιασμό και παράβαση του νόμου περί προσωπικών δεδομένων ασκήθηκε σε βάρος των δύο αστυνομικών της ομάδας ΔΙΑΣ, τους οποίους κατήγγειλε μία 19χρονη ότι τη βίασαν στο ΑΤ Ομόνοιας.

Οι αστυνομικοί φέρονται επιπλέον να έχουν βιντεοσκοπήσει τις πράξεις τους. Οι δύο συλληφθέντες παραπέμπονται σε ανακριτή και αναμένεται να ζητήσουν προθεσμία. Σύμφωνα με πληροφορίες οι δύο κατηγορούμενοι φέρονται να υποστηρίζουν ότι υπήρξε συναίνεση της καταγγέλλουσας.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η 19χρονη στην κατάθεσή της ανέφερε ότι περπατούσε στο κέντρο της Αθήνας με μια φίλη της, όταν τις σταμάτησαν και τους έπιασαν κουβέντα αστυνομικοί τετραμελούς ομάδας της ΔΙΑΣ. Οι δύο αστυνομικοί φέρονται, με διάφορες προφάσεις, την οδήγησαν στο αστυνομικό Τμήμα Ομόνοιας. Η κοπέλα αναφέρει ότι οδηγήθηκε στα αποδυτήρια (στον χώρο που χρησιμοποιείται για να αλλάζουν) όπου υπέστη σεξουαλική κακοποίηση από τους δύο άνδρες. Η φίλη δεν μετέβη στο τμήμα, ενώ οι άλλοι δύο αστυνομικοί δεν φέρονται να εμπλέκονται στο περιστατικό.

Από την πλευρά τους τα δύο στελέχη της ΔΙΑΣ, υποστήριξαν στις καταθέσεις τους πως τίποτα δεν συνέβη εντός του τμήματος και πως η κοπέλα είχε συναινετική σεξουαλική επαφή με έναν από τους δύο στο αυτοκίνητό του.

Νωρίτερα, έγινε γνωστό ότι η κοπέλα εξετάστηκε από την ιατροδικαστή, κ. Μαριανού, η οποία εντόπισε ίχνη βιασμού, ενώ, όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, υπάρχει κατάθεση από τον σκοπό του Α.Τ. ο οποίος επιβεβαιώνει ότι καταγγέλλουσα και καταγγελλόμενοι μπήκαν στο κτίριο το επίμαχο χρονικό διάστημα. Παράλληλα, φέρεται να υπάρχει βιντεοληπτικό υλικό το οποίο «τους καίει», με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι οι δύο αστυνομικοί βιντεοσκόπησαν τις πράξεις τους με τα κινητά τους τηλέφωνα.

Η έρευνα των Εσωτερικών Υποθέσεων συνεχίζεται.

Σήμερα, επίσης, ο αρμόδιος υπουργός, Τάκης Θεοδωρικάκος, προχώρησε σε νέα ανακοίνωση επισημαίνοντας ότι εάν επιβεβαιωθούν τα όσα καταγγέλλονται οι δύο αυτοί αστυνομικοί θα βρεθούν εκτός Ελληνικής Αστυνομίας.

«Έχω δώσει εντολή στον επικεφαλής της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας να διερευνήσει άμεσα την καταγγελία 19χρονης γυναίκας. Αναμένω την άμεση και πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης. Εάν επαληθευτούν οι καταγγελίες, θα εκκινήσουν άμεσα οι προβλεπόμενες πειθαρχικές και ποινικές διαδικασίες. Ο νόμος είναι νόμος. Και ισχύει για όλους» είχε δηλώσει χθες ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΗΜΕΡΩΝ